POZADINA UMIROVLJENJA

Šok iz UFC-a: Mirko Filipović suspendiran zbog dopinga!

12.11.2015 u 09:43

Bionic
Reading

Najpoznatiji hrvatski borac Mirko Filipović Cro Cop najavio je tijekom tjedna kako se povlači iz svijeta borilačkih vještina tj. da odlazi u mirovinu zbog ozljede ramena, a nove informacije sugeriraju da to nije bila samo njegova odluka

Mirko se u Seulu trebao boriti s Hamiltonom, no svega 17 dana prije meča iznenada je otkazao dvoboj uz objašnjenje da su bolovi u ramenu tijekom priprema postali neizdrživi (u Njemačkoj je primao posebne injekcije mješavine vlastite krvi i određenih kemikalija, op.a.) te kako je to njegov konačni kraj u profesionalnim borbama.

Ipak, iz UFC-a nude drugačiji kut gledanja na odluku o povlačenju. U priopćenju upozoravaju da je američka antidopinška agencija (USADA) obavijestila Mirka i UFC kako je borac privremeno suspendiran zbog sumnji u korištenje dopinga.

'UFC obavještava kako je meč između Mirka Filipovića i Anthonyja Hamiltona u Seulu otkazan. Američka antidopinška agencija (USADA) obavijestila je Mirka Cro Copa Filipovića i UFC da je privremeno suspendiran zbog mogućeg kršenja pravila antidopinške agencije. USADA, neovisno tijelo koje provodi antidopinšku politiku, pobrinut će se oko rezultata te donijeti odluku u ovom slučaju. Dodatne informacije bit će na vrijeme objavljene', stoji u piopćenju na službenim stranicama UFC-a.

Nakon ovakako ostaje nam pričekati i reakcija prozvanog Cro Copa.