EUFORIJA U NAŠICAMA

Štrlek spasio Zagreb od sjajnog Nexea

22.10.2009 u 18:26

Bionic
Reading

U derbiju sedmog kola rukometnog prvenstva Hrvatske igrale su dvije neporažene momčadi i na pomolu je bila veliko iznenađenje. Balić i društvo naišli su na junački otpor našičkog Nexea, no nastavili su očekivani niz

Domaćin predvođen strategom (nekada sjajnim vratarom) Kasimom Kamenicom postavio je zamku renomiranom Euroligašu i odmah poručio da će skupo prodati kožu. Obično kada Balić, Džomba i ekipa putuju Hrvatskom dočekuju ih 'sendviči, limena glazba i crveni tepih', no više od dvije tisuće Slavonaca napravilo je pravu nogometnu atmosferu i podržalo isključivo svoje ljubimce.

Nexe, koji će u trećem kolu Kupa EHF igrati protiv snažnog Schaffhausena, pokazao je da je spreman na teške zadaće i punih 40 minuta u šahu su držali nedodirljivog hrvatskog prvaka.

Na poluvremenu su vodili 20:18, a deset minuta kasnije imali su posljednju priliku pri rezultatu 26:24. Dok su imali snage u napadu su izgledali prilično raznovrsno, no nisu imali rješenje za hitro krilo Manuela Štrleka koji je u nekim fazama sam držao CO u igri.

Ipak, tada je uslijedila odlučujuća serija fizički spremnijeg Zagreba, razbranio se i Gorazd Škof i Našićani su do kraja dvoboja zabili samo šest golova. Zagrebaši su uzvratili s deset u istom razdoblju i izborili konačnih 34:32.

Najbolji u redovima pobjednika bio je Štrlek s devet golova, Gojun je zabio šest, dok je Nexe letio na krilima Barišića (9), Blaževića (6) i Markotića (5).

Zagreb se sada osamio na vrhu s maksimalnih 14 bodova, a po dva manje imaju Nexe i čakovečki IPC.