ZAOBILAZNICOM NA OLIMP

Hrvoje Sep otvorio karte: U Rio idem po medalju

30.10.2015 u 13:55

Bionic
Reading

Moj cilj je bio plasman na Olimpijske igre, no moj san je olimpijska medalja, kazao je na konferenciji za novinare u Zagrebu hrvatski boksač Hrvoje Sep, koji je prije dva dana izborio plasman na Olimpijske igre u Riju

Poluteškaš Sep se pridružio superteškašu Filipu Hrgoviću, koji je ranije osigurao olimpijsku vizu, dok je Sep morao čekati odluku iz sjedišta Međunarodnog boksačkog saveza (AIBA). Naime, kubanski poluteškaš Julio Cesar La Cruz osigurao je olimpijsku vizu po dva kriterija, zlatnom medaljom na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Dohi i drugim mjestom u pojedinačnom redoslijedu Svjetske boksačke serije (WSB) 2015. Slijedom toga Sep je kao trećeplasirani iz WSB preuzeo La Cruzovu olimpijsku vizu, a Hrvatska je došla i do drugoga boksača na OI.

'Priznajem, bio sam jako iznenađen jer se nismo bavili kalkulacijama, a bio sam i razočaran nakon poraza u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Iznenađen jesam, ali sam to u potpunosti zaslužio jer sam bio brončani na EP, treći na ljestvici WSB-a i peti na svijetu. Za Igre u Londonu i meni i Hrgoviću je nedostajala jedna pobjeda za plasman, a sada ćemo obojica, uz dobre pripreme, ići po medalje u Rio,' kazao je 29-godišnji Sep.


Naravno, olimpijskim ambicijama naših boksača tu nije kraj, jer Hrvatska ima još nekoliko aduta za kvalifikacijske turnire u travnju, svibnju i lipnju 2016. Dvojicu boksačkih olimpijaca već smo imali u Ateni 2004. (Marijo Šivolija i Vedran Đipalo) i u Pekingu 2008. (Marijo Šivolija i Marko Tomasović).

'Ja sam uvjeren da se još jedan ili dvojica hrvatskih boksača mogu plasirati, što bi bio najveći uspjeh našeg saveza. Za Sepa sam bio uvjeren da će otići u Rio, mada se čak ni ja nisam bavio kalkulacijama koji je na listi i tko koga mora pobijediti. Sada su pred nama pripreme i očekujem od Hrvoja i Filipa velike stvari u Riju, čak ću reći i zlatne medalje,' kazao je Sepov i Hrgovićev trener u klubu Leonardo Pijetraj.
Sep je i 35. hrvatski sportaš koji je ostvario nastup na Olimpijskim igrama, a pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za olimpijski program Damir Šegota vjeruje da će ih biti puno više.

'Sep je 35. sportaš koji je osigurao Rio točno 280 dana prije početka Igara, a imamo ukupno 99 sportaša stipendista u našem Olimpijskom programu. Očekujem puno od naših boksača, a uvjeren sam da Hrvoje i Filip neće biti jedini koji će predstavljati naš boks u Riju,' kazao je Šegota.

Dosad su Oi izborili atletičari Sandra Perković, Blanka Vlašić, Ana Šimić, Andrea Ivančević, Marin Premeru, Ivan Horvat i Lisa Nemec, jedriličari Šime Fantela, Igor Marenić, Tina Mihelić, Ivan Kljaković Gašpić i Tonči Stipanović, strijelci Snježana Pejčić, Josip Glasnović, Valentina Gustin, Petar Gorša i Giovanni Cernogoraz, veslači Martin i Valent Sinković i Damir Martin, te hrvatska vaterpolska reprezentacija.