KRISTALNI GLOBUS

Giovanni Cernogoraz osvojio Svjetski kup u trapu

21.10.2015 u 18:41

Bionic
Reading

Giovanni Cernogoraz osvojio je kristalni globus u trapu ostvarivši pobjedu na završnici Svjetskog kupa na Cipru

Na završnom natjecanju sezone u disciplinama letećih meta, olimpijski pobjednik Giovanni Cernogoraz, na najbolji mogući način završio je natjecateljsku sezonu u trapu. Pobjeda i osvajanje kristalnog globusa u najjačoj konkurenciji strijelaca po pozivu, prema pravilima ISSF-a, kruna je ovogodišnje sezone u kojoj je uzeo i olimpijsku vizu u Gabali (AZE) uz srebrnu medalju.

Sa 122 pogođene mete ušao je u polufinale gdje je zabilježo samo jedan promašaj što ga je dovelo u borbu za zlatnu medalju. Isti rezultat u polufinalu i finalu pogodio je i njegov imenjak iz Italije Giovanni Pellielo, ali je u raspucavanju, baš kao i u finalu olimpijskih igara u Londonu protiv Massima Fabbrizia, Giovanni Cernogoraz bio mirne ruke, brzih i pravovremenih reakcija te još jednom izašao kao pobjednik, piše hrt.hr

Naš drugi predstavnik u ovoj eliti, Josip Glasnović, drugi dan nije bio u rezultatskom smislu raspoložen kao prethodni dan, tako da je na kraju osvojio 10. mjesto, ali već sam plasman među najbolje na svijetu govori dovoljno. Čestitke i sretno u Rio de Janeiru.