SJAJNA BORBA

Hrvat pružio žestok otpor; no ovi udarci su ga uništili u trećoj rundi

10.10.2015 u 10:59

Bionic
Reading

Mladen Brestovac nije uspio proći prvu stepenicu na Gloryjevom turniru izazivača teške kategorije koji se održao noćas u američkom Denveru. 'Scorpion Sting' je poražen od Rumunja Benjamina Adegbuyjia prekidom u trećoj rundi. Na koncu je tamnoputi Rumunj slavio i u finalu protiv Jahfarra Wilnisa podijeljenom odlukom sudaca izborivši tako izazivačku poziciju protiv Ricca Verhoevena

Zagrebački udarač nažalost nije uspio kapitalizirati vrlo dobar nastup u Denveru protiv, budimo iskreni, renomiranijeg i favoriziranijeg protivnika. Obojica su na startu meča izgledali odlično izmjenjujući tehnički vrlo dobre kombinacije. No, kako je meč odmicao, Rumunj je pogađao čišće. Posebno, kada bi Mladena stjerao u kut gdje se Hrvat nije najbolje snalazio.

Onaj neočekivani moment su svakako bili 'low kickovi' koje nitko nije očekivao (pa ni Brestovac), a koje je Adegbuyji taktički odlično pripremio i provodio u djelo. Posebno su počeli 'smetati' Brestovcu u trećoj rundi, kada hrvatski kick boksač više nije mogao izdržati, nego je posrnuo, a sudac prekinuo meč, piše Fight Site

U svakom slučaju Brestovac se svjetskoj publici predstavio u odličnom svjetlu jer ne treba zaboraviti da je Adegbuyi trenutačno svjetski broj jedan na Gloryjevoj ljestvici. Koliko je Mladen namučio Rumunja moglo se vidjeti i prema finalnoj borbi u kojoj je bio znatno manje svjež te je tek uz pomoć sudačke pomoći (većina smatra da je Wilnis bio bolji) stigao do slavlja na ovom turniru. S obzirom na dobar Mladenov nastup valja očekivati da ćemo ga vrlo brzo ponovno gledati u Gloryjevom ringu.

Spmenimo i to da je jedini koji je razočarao bio Australac Ben Edwards. On jednostavno nije bio spreman za ovakav nivo natjecanja te je uvjerljivo poražen od Nizozemca u prvom polufinalnom dvoboju.