PLUS 9 ZA HSV

Duvnjak i Vori razbili 'svoj' Zagreb

18.10.2009 u 19:29

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba doživjeli su težak poraz od HSV-a u Hamburgu. Premda su igrači Senjanina Maglajlije i Mirka Bašića bili ravnopravan suparnik Nijemcima u prvom dijelu, u nastavku su potpuno 'pali' i prepustili suparnicima inicijativu

U nedjeljnom današnjem susretu 3. kola skupine C Lige prvaka rukometaši njemačkog HSV Hamburga na svom su terenu pobijedili Croatia osiguranje Zagreb sa 35:26 (14:12). Kod HSV-a najefikasniji su bili Vori sa 7 pogodaka i Lindberg sa 5 golova, od čega je četiri zabio iz sedmeraca. Momčad CO Zagreba predvodlili su Lazarov i Balić s po 6 pogodaka.

Rukometaši Zagreba bili su ravnopravan suparnik u prvom poluvremenu jednoj od najskupljih europskih momčadi, posebice u drugih 15 minuta. Nakon izjednačenih prvih pet minuta (2:2), HSV je do 11. minute stvorio prednost od četiri gola. No Zagreb se uspio vratiti zahvaljući Ivanu Baliću, koji je zabio četiri gola. Uz Balića, četiri pogotka u prvom poluvremenu zabio je i Kiro Lazarov, pa je Zagreb na odmor otišao s prihvatljiva dva pogotka zaostatka (12:14).

No, na početku drugog poluvremena, ponovno 'crna rupa' u Zagrebovoj igri i već u 36. minuti HSV je vodio 21:15. Nakon toga više nije bilo povratka za igrače Zagreba i prednost HSV-a samo se povećavala.

Od tri hrvatska reprezentativca u redovima HSV-a najviše je pokazao Igor Vori, koji je zabio 7 golova. Duvnjak je upisao 3 pogotka, a Lacković zbog ozljede nije igrao.

Nakon tri kola španjolski Ciudad Real ima maksimalni učinak, a slijede CO Zagreb, danski Handbold i HSV s omjerom od 2 pobjede i 1 poraza. U sljedećem kolu 15. studenoga CO Zagreb gostuje kod danskog Handbolda.

HSV Hamburg: Bitter, Sandstroem, Schroeder 3, Duvnjak 3, Jansen 2, Lacković, Flohr 3, Vori 7, Gille 2, Lindberg 5, Krzysztof Lijewski 2, Marcin Lijewski 4, Hens 4.
CO Zagreb: Škof, Šego, Marić, Gajić, Loke 5, Lazarov 6, Kopljar 2, Špoljarić, Lubej, Džomba 3, Josip Valčić, Gojun 1, Štrlek, Vukić 1, Tonči Valčić 2, Balić 6.

Sedmerci: HSV 4/4, CO Zagreb 2/4.