MARIN DEKLASIRAN

Potpuno pregažen: Đoković održao Čiliću školu tenisa!

11.09.2015 u 23:08

Bionic
Reading

Marin Čilić oprostio se od obrane naslova na US Openu teškim porazom u polufinalu od Novaka Đokovića, rezultatom 0:6, 1:6, 2:6 te tako nastavio svoj dugi negativni niz protiv srpskog tenisača...

Naš 26-godišnji tenisač daleko je dogurao u pokušaju ponovnog osvajanja četvrtog Grand Slam turnira sezone, no preko prvog igrača svijeta ovog petka nije mogao. Novak Đoković odigrao je protiv Čilića svoj daleko najbolji meč cijelog ljeta: briljantno je vraćao servise, savršeno se kretao, napadao i branio se uz minimalan broj pogrešaka te tako Marina ostavio bez šanse, povećavši međusobni omjer pobjeda i poraza na 14:0.

Nakon teških mečeva protiv Kukuškina, Chardyja i Tsonge, Čilić je djelovao umorno na terenu i mnogo griješio, a nije pomoglo to što ga je Đoković čitao u svakom trenutku i uvijek znao kojim potezom ga dovesti u nevolje. Jednostavno je uvijek imao potez više.

Sve je to rezultiralo brzim porazom za manje od sat i pol igre, samo jednim osvojenim gemom u prva dva seta i novim dokazom da je srpski tenisač i dalje klasa iznad.

Čilić je u meču izgubio svoj servis čak osam puta, a svoju jedinu 'break' priliku početkom trećeg seta je iskoristio, no nije dugo bio u egalu, 2:2 se brzo pretvorilo u 6:2 i meč je za Marina neslavno završio. U cijelom meču Đoković je imao samo 13 neprisiljenih pogrešaka, u odnosu na Čilićevih 37. Odnos osvojenih poena (83-39) u korist srpskog tenisača na kraju susreta govori dovoljno.

Đoković nakon ove fantastične pobjede postaje u finalu apsolutni favorit za osvajanje drugog US Opena u karijeri, jer kad igrao ovako kvalitetno, teško ga može itko pobijediti.

'Čilić siguran sam nije bio sto posto spreman, nije se dobro kretao, ali kad Đoković ovako igra, to je zastrašujuće,' komentar je bio Matsa Wilandera nakon uvjerljive pobjede srpskog tenisača.

Marinu sada preostaje još samo poslati zahvalu Keiju Nishikoriju koji je prošle godine izbacio Đokovića i tako mu olakšao život. Tko zna bi li danas bio Grand Slam pobjednik da Japanac nije izbacio čovjeka kojeg Čilić još uvijek ne zna kako pobijediti...

Razvoj meča:

Prvi set: Đoković je briljantno otvorio meč i za samo 24 minute riješio prvi set u svoju korist. Za razliku od Čilića koji je djelovao nervozno i pomalo umorno, srpski tenisač briljantno se kretao, vraćao servise i pogađao iz svih pozicija. Tri puta je oduzeo servis protivniku i s glatkih 6:0 došao do prve dionice igre.

Drugi set: Ništa bolja za Čilića nije bila ni druga dionica igre. U svom prvom servis gemu spasio je dvije 'break' prilike, ali zatim je sljedeća dva servisa izgubio, a na početni udarac Đokovića nije mogao ništa. Marin je puno griješio i za manje od pola sata Đoković je sa 6:1 došao do drugog seta i približio se konačnoj pobjedi

Treći set: Po šesti put u meču Marin je izgubio svoj servis na početku trećeg seta, međutim iznimno igrom je uzvratio i kod 1:2 po prvi put oduzeo servis Đokoviću. Došao je do 2:2, no to je bilo sve. Još dvaput je Đoković napravio 'break' i mirno priveo posao kraju

US Open, polufinale:

Čilić – Đoković 0:6, 1:6, 2:6