'ZNAM ZAŠTO SAM OVDJE!'

Jasna poruka Đokovića uoči obračuna s Čilićem!

10.09.2015 u 10:58

Bionic
Reading

Novak Đoković izjavio je kako Marina Čilića smatra dobrim prijateljem koji zasluženo brani titulu, no nema se namjere zadovoljiti polufinalom US Opena...

Prvi tenisač svijeta prošle je sezone ispao u polufinalu od Keija Nishikorija, a ovaj put na putu do finala posljednjeg Grand Slam turnira sezone stoji mu naš Marin Čilić, branitelj naslova, ali i čovjek s kojim Novak ima omjer pobjeda i poraza 13:0.

'Naravno da sam u psihološkoj prednosti kad imam tako pozitivan omjer protiv nekog tenisača. Ali, Marin je u naletu, prošle godine je igrao svoj najbolji tenis i zasluženo je osvojio prvi Grand Slam,' izjavio je Đoković u New Yorku pa naglasio dobar odnos s hrvatskim protivnikom:

'Mi smo, prije svega, dobri prijatelji, izuzetno ga cijenim. Dugo se poznajemo, često treniramo zajedno.'

Ipak, bez obzira na prijateljstvo, ne zanima ga ništa drugo osim pobjede.

'Ne želim zvučati pretenciozno i reći da polufinale nije dobar rezultat. Čovjek mora cijeniti svaki rezultat, svako postignuće. Polufinale jednog od četiri najveća trunira je veliki uspjeh, ali ja sam sebi postavio visoke standarde i očekivanja. Želim ići dalje. Znam zašto sam došao ovdje, a to je titula na US Openu,' zaključio je sjajni 28-godišnjak koji lovi svoj deseti Grand Slam turnir u karijeri.