EKSTREMNI UVJETI

Prva žrtva US Opena; nije se više mogao pomaknuti!

04.09.2015 u 13:44

Bionic
Reading

Na US Openu igrače je dočekala velika vrućina, a pojedini tenisači nisu to mogli izdržati. Najgore je prošao Amerikanac Jack Sock (22) jer je morao predati meč u kojem je vodio 2-1 u setovima

Ovaj tjedan u New Yorku temperatura je iznad 33 stupnja Celzijusa, ali uz veliku vlagu zraka tenisači na terenima u Flushing Meadowsu igraju i na više od 38 stupnjeva.

Jack Sock bio je najveća žrtva posljednjeg grand slama. Amerikanac je protiv belgijskog suparnika dobio prva dva seta 6-4, 6-4, a zatim su počeli problemi. Nakon trećeg, u kojem je izgubio 3-6, primio je liječničku pomoć. Nije pomoglo.

U četvrtom setu kod 1-1, suočen s loptom za break, noge su mu otkazale i nije se mogao pomaknuti, čak ni sjesti. Brzo su mu stigli u pomoć te ga posjeli na teren, a medicinski djelatnik je uz njegovu suglasnost mahnuo sucu da je za njega meč gotov.

Iako su mu dovezli invalidska kolica, Sock je uz pomoć trenera i osoblja hodajući otišao s terena, uz velik pljesak publike.

'Igranje na US Openu za mene je najveći trenutak sezone i osjećam veliko razočaranje zato što sam se morao predati. Želim zahvaliti svima za potporu i jedva čekam sljedeću godinu. Osjećam se bolje i veselim se Davis Cupu', poručio je Sock.

I Talijanka Sara Errani se u četvrtak borila s vrućinom. U petom gemu prvog seta, koji je inače izgubila 0-6, zatražila je medicinski tretman. I upalilo je! Napravila je preokret i dobila sljedeća dva seta 6-4, 6-3 protiv Latvijke Jelene Ostapenko te izborila treću rundu.

Nije mogao više