MUKE ZA NAŠEG BORCA

'Žele me uništiti, a nitko mi ne može pomoći'

03.09.2015 u 09:34

Bionic
Reading

Novu FFC borbu u Linzu će imati Manuel Bilić, austrijski borac hrvatskog porijekla, koji živi i radi upravo o tom gradu. Rekao je nešto o svom prvom FFC nastupu, onome što slijedi, no i zanimljivoj situaciji oko njegovog Sherdog scorea

Mladi i talentirani Manuel Bilić je briljirao u svom prvom FFC nastupu, kad se u Beču sastao s Draganom Pešićem te ga na kraju i iznenađujuće savladao. Bila je to jedna od najdinamičnijih, najboljih, ali i najkrvavijih FFC borbi do sada. Pred svoj novi nastup, porazgovarao je za Fight Channel.

Prošlo je devet mjeseci od tvog prvog nastupa u FFC-u. Protiv Dragana Pešića si bio autsajder, ali na kraju si ostvario pobjedu i to u jednoj fantastičnoj borbi, jednoj od najboljih u FFC-u uopće. Što imaš reći o samom nastupu te o Pešiću kao borcu i osobi?

Ja sam uvijek autsajder, no to volim. Kao i uvijek, ja ću se uvijek potruditi ponuditi što bolju borbu, jer za to živim i tako se borim. Pešić je dobar čovjek i nemam ništa protiv njega. Voli ovaj sport, kao i ja te imamo iste interese. Kao borac nije loš, no svatko ima svoje kvalitete i nedostatke.

Kod tebe je zanimljiva situacija oko Sherdoga. Prema njemu si u FFC stigao uz skor 0-2, no ipak nije tako. Objasni malo o čemu je riječ.

Da, taj skor koji mi je tamo predstavljen nije istinit. Ja sam u FFC došao uz skor 5-2. Problem je u tome da im se javio moj bivši trener te su oni obrisali sve moje pobjede tj. dvije su stavili pod amaterske borbe, zato da me unište. To svi znaju, a nitko mi ne može pomoći. Lemmy Krušić me je pratio cijelu moju karijeru i možete njega pitati da vam sve potvrdi.

Možemo li i dalje, kad vidimo da nastupa Manuel Bilić, očekivati neprestanu akciju i puno uzbuđenja? Vidjeli smo da ti nije problem primiti udarac. Ili se ipak namjeravaš malo više posvetiti taktičkom nadmudrivanju?

Svatko tko me zna vam može potvrditi da ja nikad nisam nastupio u lošoj borbi te će tako biti i dalje. Moje borbe su uvijek bile zanimljive, velikim dijelom i zbog toga što mogu primiti udarac i ne bojim se toga. Uvijek ja imam neku taktiku, no dogodi se da ne ide prema planu, a onda se trebaš jednostavno "pobiti" i vidjeti tko je jači i bolji.

Nakon FFC borbe si upisao još dva nastupa, ostvarivši pobjedu i poraz. Možeš li reći nešto o tim borbama? Gdje misliš da je razlog poraza i što si iz njega naučio?

Prihvatio sam borbu na BAMMA eventu samo devet dana prije održavanja, kad je Regisu otpao protivnik. Možda nisam trebao to prihvatiti, no kraju sve ima svoje zašto i zato, pa tako i to. Drugu borbu sam prihvatio da popravim svoj skor te sam to i napravio. Ništa posebno osim toga.


Nastupio si na BAMMA, koja je nakon gašenja Cage Warriorsa najjača promocija u Britaniji. Kakvi su dojmovi ostali o organizaciji te o cijelom eventu?

BAMMA je super organizacija i sigurno ću se tamo vratiti, jer sam već dobio novi ugovor. O njima mogu reći samo sve najbolje.

Risto Dimitrov ti je novi protivnik. Jesi li gledao njegovu borbu protiv Georgea Vardisa na FFC-u? Što si vidio iz nje?

Gledao sam tu borbu i mislim kako on nije trebao pobijediti. Toliko mogu reći o tome što sam uspio vidjeti, odnosno to je moje osobno mišljenje.

Gdje vidiš svoju prednost, a čega se kod Dimitrova trebaš najviše paziti?

Moja prednost je prije svega u iskustvo. Imam iza sebe 12 K-1 i deset MMA borbi te sigurno da ću to iskoristiti u svoju korist. Osim toga, borim se u svom gradu Linzu.

Austrijski Gym23 je sve jači tim, gdje odlazi sve više FFC boraca na pripreme. No, ti i dalje treniraš u Linzu? Kakvi su tamo uvjeti, odnosno reci nešto više o svom timu.

I ja bih se volio tamo pripremati, no financije mi to ne dozvoljavaju. Živim i radim u Linzu, a udaljenost je 170 kilometara, što nikako nije malo. Nedostaju mi sponzori koji bi mi to mogli pokriti. No, moram priznati kako sam u potpunosti zadovoljan svojim timom, Boxing MMA Linz.

Ovog puta nastupaš u svom gradu, pred svojim prijateljima. U kolikom broju ih očekuješ?

Neću ništa najavljivati, jer sve će te vidjeti u dvorani. No, moram reći kako je ovo moj grad te me ovdje vole i cijene. Ima da Linz i dvorana gore. Ovo će biti najspektakularniji FFC event do sada.

Imaš li neku posebnu želju u karijeri, nekog protivnika ili nastup na određenom eventu? Mislim na FFC, ali i općenito u budućnosti.

Prije svega bih želio zamoliti gospodina Orsata Zovka da mi pomogne oko situacije sa Sherdog skorom, jer ipak sam za to radio i borio se. A što se tiče FFC, ja sam ipak borac bantam kategorije te bih volio da ustanove tu kategoriju te da se tamo dobijem priliku boriti za pojas prvaka. Mlad sam i imam još puno prilike napredovati. Samo da ostanem što dulje u FFC-u, odnosno da mi daje priliku.