UŠAO U TREĆE KOLO

Čilić se za korak približio prošlogodišnjem uspjehu

02.09.2015 u 21:04

Bionic
Reading

Marin Čilić rutiski je odradio posao protiv Rusa Jevgenija Donskoja, kojeg je za nešto manje od dva sata igre svladao sa 6:2, 6:3, 7:5 te se plasirao u sljedeću rundu posljednjeg grand slama sezone, na kojem brani naslov

Čilić je u srijedu po prvi put nakon osvajanja US Opena prošle godine zaigrao na Arthur Ashe stadionu, te je protiv ruskog kvalifikanta (133. na ATP ljestvici) odigrao točno onoliko koliko je bilo potrebno za rutinsku pobjedu.

Nakon što je u prvoj igri dvoboja bio suočen s tri 'break-lopte', koje je uspio spasiti, Čilić je u nastavku prvoga seta čvrsto držao svoj servis, a dva je uspio ostvariti 'break'. Prvi je napravio za prednost 3:1, a drugim je zaključio prvu dionicu igre sa 6:2 u svoju korist.

U drugom setu Čilić je bez problema držao svoj servis, dok je jedini 'break' ostvario za vodstvo od 5:3, no u trećem je igrao dosta lošije, čak je jednom izgubio i servis, ali je na kraju ipak uspio dvoboj privesti kraju.

Kada je oduzeo servis Donskoju za vodstvo od 2:1, činilo se kako je susret riješen, no uslijedio je katastrofalan Čilićev servis-gem kojim je odmah izgubio stečenu prednost. Do rezultata 5:5 više nije bilo 'breakova', a tada je Čilić iskoristio nekoliko pogrešaka Donskoja za prednost od 6:5 i servis za meč.

No, niti posljednji gem nije bio jednostavan za branitelja naslova, Donskoj je stigao do 'break-lopte' kojom je mogao odvesti treći set u 'tie-break', ali tada je Čilić pogodio jedan od svojih 19 asova, a zatim je osvojio i preostala dva poena servis-winnerom i asom.

U 3. kolu Čilić će igrati protiv boljeg iz dvoboja između Bugarina Grigora Dimitrova i Kazahstanca Mihaila Kukuškina.