US OPEN

Kraj za Anu Konjuh, dva puta koban deveti gem

02.09.2015 u 19:20

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u 3. kolo posljednjeg "grand slam" turnira sezone, bolja od nje je u 2. kolu bila Ruskinja Darija Kasatkina sa 6:4, 6:4 nakon sat i pol igre.

Konjuh nije uspjela niti jednom u dvoboju oduzeti servis 133. igračici svijeta, a u oba je seta izgubila servis kod rezultata 4:4.

Mlada je Dubrovčanka nesigurno ušla u dvoboj, odmah u prvoj igri morala se spašavati četiri 'break-lopte', te još jednu kod rezultata 1:1, ali potom je počela bolje igrati na svom početnom udarcu, a usto i prijetiti Kasatkinoj na njezinom servisu.

Ipak, nije uspjela iskoristiti niti jednu od tri 'break-lopte', jednu u četvrtom, jednu u osmom, te još jednu u 10. gemu prvog seta. S druge strane, kod rezultata 4:4 'upala je u rupu', Kasatkina je stigla do 0:40, te realizirala drugu od tri vezane 'break-lopte'.

U drugom setu niti jedna igračica nije stigla do 'break-lopte' sve dok kod 4:4 Kasatkina opet nije stigla do 0:40. Konjuh je uspjela izjednačiti, te potom spasiti još jednu 'break-loptu', četvrtu u toj igri, ali nije to uspjela ponoviti kada je bila suočena i s petom.