JUNIORSKA PRVAKINJA SVIJETA

Hela Čužić pokorila svjetsku elitu u domovini muay thaija

Bionic
Reading

Održan je Svjetski kraljevski kup Bangkok 2015, na kojem su nastupile Hela Čužić, Andreja Ivas i Helena Jurišić, pod vodstvom trenera Branka Cikatića, Emila Zoraja i Darija Jurišića

Drugog dana prvenstva prva je nastupila Helena Jurišić, protiv Australke Gween Steph, svjetske prvakinje iz Malezije. Meč je krenuo u korist naše Helene ali se u drugim rundama ta prednost izgubila i na kraju je slavila Australka. Ona je još jednom postala svjetska prvakinja.

Juniorka Hela Čužić, nakon što joj protivnica nije izašla na ring u polufinalu, za protivnicu je u finalu imala Tajlanđanku Pornchitu. Tajlanđanka je krenula od prve sekunde ofenzivno ali ju je Hela kontrirala direktima koji su pogađali u bradu, i nakon jednog direkta Pornchita je posrnula i imala je prvo brojanje.

U drugoj rundi Hela počinje dizati tempo i nakon nekoliko serija ruku, laktova i nogu dolazi do sudačkog prekida i Hela je postala juniorska prvakinja svijeta.

Andreja je u prvom kolu imala Novozelanđanku Haami Tess, a u meč je ušla odmah iz dvorane u ring jer su pomaknuli raspored mečeva te nije imala vremena za pripremu.

Susret odrađuje bez jedne greške. Prolazile su sve tehnike, nije primila nijedan udarac i nakon koljena u tijelo gdje je Haami Tess imala brojanje Andreja u trećoj rundi zadaje middle-kick u tijelo i protivnica s Novog Zelanda nije vise mogla nastaviti borbu. U polufinalu ju je čekala Šveđanka Anna Stranberg, vrlo nezgodna protivnica koja je u ranije nastupu slavila nokautom. Andreja ju je porazila na bodove.

U finalu ju je čekala puno veća Larissa Van Emend, a ona nije mogla nametnuti svoj ritam borbe jer ju je Andreja stalno prva napadala i nije ju Finkinja svojom impresivnom pojavom nimalo zastrašila. Prva runda je bila na strani Andreje.

Druga rundu je krenula odlično ali ju je Finkinja primila zadnjih dvadesetak sekundi u klinč i dobila drugu rundu. Treća runda je bila odlučujuća i tu je Larissa ostvarila malu prednost i pobijedila.

Hrvatska muay thai reprezentacija na kraju prvenstva ima zlatnu medalju koju je osvojila Hela Čužić i srebrnu medalju koju je osvojila Andreja Ivas.