SP U VATERPOLU

S HRT-a napokon objasnili prekid prijenosa finala Srbija - Hrvatska

11.08.2015 u 10:26

Bionic
Reading

Nakon što je vaterpolska reprezentacija Srbije u velikom stilu nadigravši Hrvatsku 11:4, osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu u ruskom Kazanju, popriličnu prašinu u medijima podigla je činjenica da je odmah nakon utakmice prekinut televizijski prijenos HRT-a te tako nije prikazana dodjela medalja. Iz HRT-a smo stoga zatražili dodatno objašnjenje

Dio hrvatskih medija bio je iznenađen ovom odlukom uredništva HRT-a, a to se pogotovo odnosi na sve srbijanske medije.

'Hrvatska javnost ostala je uskraćena za prijenos dodjele medalja na kojoj je reprezentacija osvojila drugo mjesto', napisao je između ostalog Mondo.

Treba podsjetiti kako je HRT-ov komentator Mićo Dušanović, koji ima ogromno iskustvo i zna kako se dodjele mogu oduljiti, nakon utakmice kazao: 'Najbolje je da to snimimo.'

Međutim, sve je to zasmetalo dijelu javnosti te su nam, nakon nekoliko naših upita na pitanje zašto je dodjela medalja na vaterpolskom finalu SP-a prekinuta, iz HRT-ova Odnosa s javnošću poručili da je 'prijenos zaustavljen jer je slijedila prevelika pauza od gotovo 20 minuta od kraja utakmice do proglašenja pobjednika'.

Još su dodali da je 'zbog programske sheme odlučeno da se neće čekati ceremonija proglašenja pobjednika te da će se dodjela zlatnih medalja Srbiji te srebrnih Hrvatskoj prikazati kasnije u snimci'.

Iako su iz HRT-a vrlo kratko objasnili zašto nije prikazana dodjela medalja, treba dodati da je u večernjim vijestima zaista prikazana skraćena snimka dodjele medalja te se čula i srbijanska himna 'Bože pravde'.

U sportskom prilogu HRT-a komentator utakmice Mićo Dušanović, u prilogu o finalu SP-a te nadmoćnoj Srbiji, kratko je rekao: 'Ovo su kadrovi koje nismo vidjeli, a mislim da ih treba vidjeti.'

Međutim, i to nije zadovoljilo neke kritičare koji u svemu očito vide političku odluku te tenzije koje su podignute između Hrvatske i Srbije zbog 20. godine proslave Oluje.