DRAMA PROTIV BRAZILA

Suci griješili na štetu Hrvatske; vaterpolisti iščupali pobjedu!

31.07.2015 u 16:07

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je u drugoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Kazanju upisala drugu pobjedu. Nakon Kanade pao je Brazil 10:9

Hrvatski vaterpolisti revanširali su se Brazilu za težak poraz u Svjetskoj ligi u Bergamu (10-17), no nisu oduševili i skoro su u završnici ispustili pobjedu koja je nakon prve dvije četvrtine izgledala sigurna.

Naime, 'barakude' su poslije 16 minuta imale 8:4, no naši suparnici, koje vodi iskusni Ratko Rudić, nisu se predavali. U drugom dijelu, uz nevjerojatne sudačke pogreške na štetu Hrvatske, Brazil je smanjivao razliku.

U posljednjoj minuti zbunjeni i uplašeni (najvjerojatnije i iziritirani sucima) hrvatski igrači poklonili su priliku Brazilu da dođe do boda, koju Južnoamerikanci srećom nisu iskoristili. Tucakove izabranike spasila je vratnica. Novom pobjedom hrvatski vaterpolisti praktički su osigurali prvo mjesto u skupini, što ih automatski vodi u četvrtfinale te do lakšeg suparnika.

Kod Hrvatske je Sandro Sukno postigao tri gola, a Paolo Obradović dva, dok su Brazilce predvodili Perronne, Crivella i Vrlić s po dva pogotka.

U zadnjem dvoboju u skupini A Hrvatska će u petak igrati s Kinom, koja je u srijedu izgubila od Kanade s 8-2.

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Petković, Lončar 1, Joković, Bukić 1, Muslim, Bušlje 1, Sukno 3, Paškvalin 1, Šetka, Obradović 2, Bijač.
BRAZIL: Antonelli, Crivella 2, G. Gomes, Gonzalez 1, Salemi, B. Gomes 1, Delgado 1, Silva, Rocha, Perrone 2, Guimaraes, Vrlić 2.