VELIKAN OPET MOĆAN

Sjajno držao Rafu Nadala pa 'probudio uspavanu zvijer'

28.07.2015 u 17:49

Bionic
Reading

Rafael Nadal je nakon fantastične predstave prošao u drugo kolo ATP turnira u Hamburgu iz serije 500

Fernando Verdasco je poražen u prvih 14 nastupa protiv Rafaela Nadala, no u posljednja dva ogleda bio je slavio i s pravom je računao da na zemlji Hamburga može nastaviti svoju malu seriju. Nadalova forma nije mirisala na njegovu vrhunsku razinu i početak meča išao je upravo  u tom smjeru.

Verdasco je agresivnom igrom lomio Nadalov otpor i prvi set riješio sa 6:3 u svoju korist. No, Nadal se u nastavak vratio još odlučniji i odmah je preuzeo inicijativu, te nakon velike borbe poveo sa 2:0 u drugom setu. Počeo je pogađati udarce koji su ga dugo držali u svjetskom vrhu i malo po malo počeo podsjećati na teniskog velikana.

Kako je meč odmicao kraju Verdasco, koji je zapravo  cijeli meč odigrao na izvanrednom nivou, više nije imao odgovora na Nadalove bravure i nakon nešto manje od dva sata borbe morao je čestitati sunarodnjaku pobjedu od 3:6, 6:1, 6:1.

Nadal je pokazao da ponovno vrijedi više od trenutnog desetog mjesta ATp ljetvice, a pred njim je zadatak da na današnjoj razini ostane u kontinuitetu.