PLANIRA TRAJATI JOŠ DUGO

Povratak hrvatske rukometne legende nakon 14 godina

28.07.2015 u 16:35

Bionic
Reading

Jedan od sinonima zlatne hrvatske rukometne reprezentacije Vedran Zrnić nakon 14 godina 'rada u inozemstvu' vraća se na hrvatske parkete

Vedran Zrnić novi je igrač našičkog Nexea. Nakon matičnog Zagreba igrao je za Ljubljanu, Velenje, Gummersbach, Wislu i Besiktas i sa 35 godina odlučio se priključiti Našićanima.

'Kada dođeš u te neke iskusnije godine, da ne kažem starije, onda se tijelo u potpunosti privikne na sve napore. Meni je sada stvarno lako igrati. Imam sve u nogama i glavi poštimano. Igranje rukometa mi je istinsko uživanje. Vjerujem kako će to još dugo trajati. Zato sam se i odlučio na dolazak u Nexe. Surađivat ću s mladim ljudima i mladom ekipom koji mogu od mene nešto i naučiti. Nakon toliko godina koje sam proveo u rukometu sada imam mogućnost to iskustvo prenijeti nekome drugome, što mi je cilj. Mislim da će se ovo pokazati kao obodstano dobar potez,' kaže Vedran koji je s Gummersbachom kao kapetan osvajao tri (Kup EHF-a i dva Kupa kupova) europska trofeja.


'Gummersbach mi je, nakon Zagreba gdje sam odrastao i naučio igrati rukomet, moj drugi dom. Tamo sam ostvario puno uspjeha, ali se naučio i drugačijem načinu života i ponašanja u športu, prihvaćanja poraza u športu. To mi je bilo jako važno, bit će i mojim budućim suigračima jer ću im pokušati prenijeti taj način razmišljanja i poimanja športa. Nije sve u novcima i samoisticanju. Tko god ode u Njemačku tamo nauči što je život, što je šport i što je borba za kruh. Bilo mi je tamo prekrasno, tamo su mi se djeca rodila, još uvijek imam kuću tamo. U Njemačkoj sam proveo prekrasan dio života,' kaže Zrnić koji je za reprezentaciju odigrao gotovo 200 utakmica i osvajao svjetsko i olimpijsko zlato.