PAIRE JE POSEBAN

Prvo teniski skandal, a onda nešto sasvim drugo

26.07.2015 u 18:00

Bionic
Reading

Francuski tenisač Benoit Paire pobjednik je ATP turnira u Bastadu nakon što je u finalu bio bolji od drugog nositelja Španjolca Tommyja Robreda s 7-6 (7), 6-3.

Podsjetimo, Paire je prošli tjedan na Challengeru u San Benedettu napravio veliki skandal kad je u drugom setu počeo puštati poene u susretu protiv Volandrija i micati se s terena, da bi zatim početkom trećeg nonšalantno predao meč zbog navodne ozljede.

Koliko je ozljeda bila ozbiljna jasno pokazuje ovaj tjedan u kojem je pomeo sve u Bastadu, uključujući i Robreda u finalu.

Za Pairea je to prvi turnirski naslov u karieri, a on je šesti tenisač na Touru koji je ove sezone ubilježio prvi trofej. Prije njega je to uspjelo Jiriju Veselyju (Auckland), Victorju Estrelli Burgosu (Quito), Jacku Socku (Houston), Dominicu Thiemu (Nica) i Denisu Istominu (Nottingham).

Paire je za pobjedu dobio 80.000 eura i napredak s trenutnog 62. mjesta na ATP ljestvici, dok je Robredo, koji je već dvaput slavio u Bastadu, ostao bez svohg ukupno 12. naslova u karijeri.