TUCAK OBJAVIO POPIS

Ovih 13 Hrvata kreće po svjetsku vaterpolsku medalju!

22.07.2015 u 15:27

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolo reprezentacija završava posljednje pripreme u Zagrebu uoči odlaska na FINA Svjetsko prvenstvo u ruski Kazanj. Izbornik reprezentacije Ivica Tucak objavio je imena igrača koji će igrati za Hrvatsku

U Rusiju putuju: kapetan Josip Pavić, Damir Burić, Antonio Petković, Luka Lončar, Maro Joković, Luka Bukić, Petar Muslim, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Fran Paškvalin, Anđelo Šetka, Paulo Obradović i Marko Bijač.

'Pripreme su prošle onako kako smo planirali, napravili smo sve zacrtano. Izuzetno sam zadovoljan, s obzirom na to da smo radili u nenormalnim vremenskim uvjetima. Igrači su odradili maksimalno svoj dio posla i opća fizička priprema, koja je temelj ostvarivanja dobrog rezultata, u ovom je trenutku na visokoj razini,' izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska reprezentacija posljednjih je dana trenirala s reprezentacijom Rumunjske, s kojom su odigrali i službenu prijateljsku utakmicu u kojoj je Hrvatska slavila rezultatom 13:7 (6:2, 3:3, 2:1, 2:1). Na otvorenom bazenu na zagrebačkoj Šalati, najbolji u hrvatskim redovima bio je Petar Muslim s tri gola, po dva su postigli Luka Bukić, Anđelo Šetka i Sandro Sukno, dok su po jedan gol dali Antonio Petković, Luka Lončar, Paulo Obradović i Ante Vukičević.


'Utakmica bez nekog pretjeranog žara, no ipak smo dobili od nje što smo htjeli. Tom utakmicom približili smo se Svjetskom prvenstvu; imali smo ambijent i službenu utakmicu, bilo je dobrih stvari u našoj igri. U jednom trenutku smo malo posustali, ali sve u svemu mogu biti zadovoljan rezultatom,' zaključio je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska reprezentacija u Kazanj putuje u petak, 24. srpnja. FINA Svjetsko prvenstvo traje od 24. srpnja do 9. kolovoza, a muški vaterpolski turnir igra se od 27. srpnja do 8. kolovoza 2015.