MOKRAĆOM NA ŠAMPIONA

Najbolji biciklist svijeta ponižen na užasan način!

19.07.2015 u 09:40

Bionic
Reading

Chris Froome možda je u formi života na ovogodišnjem Tour de Franceu, no njegova dominacija izazvala je žestoke optužbe za korištenje nedopuštenih sredstava koje su u subotu otišle predaleko...

Britanski 30-godišnji biciklist grabi prema svojoj drugoj tituli na najprestižnijoj utrci svog sporta. Nakon potpune dominacije na brdskim etapama u Pirinejima jasno je da će ga posljednjeg tjedna biti jako teško zaustaviti pa bi se sljedeće nedjelje u Parizu trebao kao i 2013. godine okruniti titulom pobjednika.

No, njegova vožnja ove je godine naišla na prilično nepoštene optužbe za doping, bez ikakvih dokaza. Sve je počelo od nekih nespretnih izjava ni manje ni više nego Lancea Armstronga, a nastavilo se među neodgovornim novinarima i subjektivnim navijačima. U subotu je to otišlo predaleko, a Britanac je doživio veliko poniženje tijekom 14. etape.

'Netko je na mene bacio čašu urina i vikao mi da sam dopingiran, što je užasno na svim nivoima. Jako sam razočaran, ovo je neprihvatljivo. Naporno radimo kako bismo nešto postigli i ovakvo ponašanje nije prihvatljivo u biciklizmu,' priznao je razočarani Chris Froome i dodao:

'Krivica ide i neodgovornim novinarima zbog sumnji koje su objavili. Oni o kojima pričam dobro znaju tko su.'

Do nepravednih optužbi je došlo zbog neslavne povijesti sporta, u kojoj su se neki od prethodnih prvaka poput Armstronga pokazali kao varalice, a njihovi uspjesi bili plod nedopuštenih sredstava. No, to ne opravdava nikog u ovoj priči...