SLIJEDI NAJTEŽA BITKA

U Hrvatskoj nitko ne može vjerovati: Ovo prelazi sportske okvire!

16.07.2015 u 11:05

Bionic
Reading

Kazna Nikše Dobuda odjeknula je i šire od Dubrovnika. FINA Svjetska federacija sportova na vodi suspendirala je reprezentativca Hrvatske i igrača VK Jug CO na četiri godine

Ovu odluku za jug.hr komentirao je Kruno Peronja, odvjetnik Nikše Dobuda te predsjednik Juga Lukša Jakobušić.

'Kazna je drakonska i neočekivana. Vijeće FINA-e je zauzelo stav da je Nikša Dobud postupao s namjerom izbjegavanja davanja testa, a što ni u kom slučaju ne proizlazi iz spisa predmeta. Tijekom cijelog postupka ukazivali smo na nelogičnosti, kontradiktornosti i proturječnosti u iskazima kontrolora, međutim Vijeće je zanemarujući sve ostale priložene dokaze i činjenice u spisu poklonilo pažnju izvještaju i izjavama kontrolora. Ovako drakonska odluka poistovjećuje kaznu Nikše Dobuda s kaznama sportaša koji su imali pozitivan test. Takozvana namjera izbjegavanja ne može se izjednačavati s pozitivnim testom iz razloga što je namjeru potrebno dokazati, a u ovom slučaju nema nikakve namjere u postupanju Nikše Dobuda. U žalbi ćemo prema Sportskom arbitražnom sudu ukazati na sve procesne i materijalne nedostatke koje ova odluka sadrži. Uvjereni smo u nevinost Nikše Dobuda i nadam se da ćemo to uspjeti dokazati u žalbenom postupku', izjavio je odvjetnik Kruno Peronja.

'S obzirom da je provizorna suspenzija Nikše Dobuda na snazi još od polovice travnja, klub je imao scenarij i u slučaju kazne, međutim, ni u snu nismo očekivali da će kazna biti ovako rigorozna. Mišljenja sam da ovo nadilazi sportske okvire. U ovom trenutku jedino je bitno da se fokusiramo na pomoć i podršku odvjetničkom timu Nikše Dobuda u sastavljanju žalbe', rekao je predsjednik VK Jug CO Lukša Jakobušić.