ISTINSKI HEROJI

U Zagrebu počinje najjači turnir tenisa u kolicima

09.07.2015 u 12:11

Bionic
Reading

U organizaciji Teniskog kluba osoba s invaliditetom Sirius u Zagrebu će se održati 6. Sirius Open powered by Pharmakon, najveći teniski turnir za osobe u kolicima u Hrvatskoj

Turnir se održava od 10. do 12. srpnja 2015. na terenima Zagrebačkog velesajma, a očekuje se sudjelovanje više od 30 tenisača i tenisačica s invaliditetom, koji dolaze iz cijelog svijeta.

Sirius Open dio je međunarodnog UNIQLO Wheechair Tennis Toura, kao najveći hrvatski turnir među 160 turnira u više od 40 zemalja svijeta.

Hrvatsku će na ovom turniru predstavljati ukupno osam natjecatelja. Anto Joskić najbolje je rangirani hrvatski tenisač, a trenutno se nalazi na 114. mjestu ITF rang ljestvice. Na turniru će mu se pridružiti i Dražen Mikšić, Antonijo Arambašić, Jozo Miloš, Željko Kladarić, Ninoslav Krsnik, Zdenko Matić i Igor Ograjšek. Ovo je idealna prilika za hrvatske igrače da zbog blizine i praktičnosti, te domaćeg terena i publike prikupe važne bodove i podignu svoje mjesto na ITF ljestvicama.


Bojan Kovač, direktor turnira i predsjednik kluba Sirius izjavio je kako je ponosan što se turnir održava šestu godinu zaredom.

'Unatoč svim financijskim problemima, uspjeli smo organizirati Sirius Open 2015. To jest mali, ali prijateljski turnir tenisača u kolicima. Svi organizatori su volonteri, strastveni ljubitelji tenisa, a najvažnije od svega nam je što težimo jednakosti. Naša misija je da ovim projektom pokažemo da sport ne poznaje granice.'

Teniski klub osoba s invaliditetom Sirius osnovan je 2009. godine, a već 2010. organizirao je prvo međunarodno natjecanje tenisača u kolicima. Od 2013. klub je član Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, a ključni mu je cilj promocija tenisa u kolicima i privlačenje što većeg broja osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Stoga svim zainteresiranim osobama Sirius pruža mogućnost treniranja tenisa u kolicima uz stručno vodstvo i individualan pristup. Sva potrebna oprema i treninzi na teniskim terenima Zagrebačkog velesajma su besplatni.