VEĆ U WIMBLEDONU

Serenin novi rekord; za nju ne postoje granice!

06.07.2015 u 11:56

Bionic
Reading

Najbolja tenisačica svijeta Serena Williams (33) za vrijeme turnira u Wimbledonu stigla je do novog rekordnog ostvarenja u karijeri

Američka tenisačica nakon trijumfa u trećem kolu protiv Britanke Heather Watson i teoretski je potvrdila plasman na završnicu osam najboljih igračica svijeta (WTA Finals) u Singapuru. Nitko nikada ranije to nije uspio osigurati od kada je uspostavljen format (2003.) kakav danas znamo.

Ovogodišnjoj pobjednici Australian Opena i Roland Garrosa to će biti jubilarni deseti nastup na WTA Finalsu. Dosad je osvojila pet titula te posljednje tri.

Najstarija igračica koja je ikad bila prva na svijetu (od studenog 1975. kada se uz pomoć računala radi WTA lista) trenutačno u Wimbledonu lovi svoj 21. grand slam u karijeri, a više imaju samo Margaret Court (24) i Steffi Graf (22). Kako igra nije nemoguće da ih prestigne.

'Stvarno sam oduševljena što sam se prva kvalificirala. Prošle godine sam prvi puta posjetila Singapur i uživala sam. Publika je bila nevjerojatna i jedva čekam da se vratim braniti naslov', poručila je Serena.