EKSPRESNO

Čilić uspješno okončao dramu koja je počela u petak!

04.07.2015 u 16:10

Bionic
Reading

Marin Čilić u suibotu je dovršio svoj meč protiv Johna Isnera u trećem kolu Wimbledona. Najbolji hrvatski tenisač slavio je 7:6(4), 6:7(6), 6:4, 6:7(4), 12:10 nakon četiri i pol sata igre

U prvom i drugom setu odlučivao je 'tie-break' i po jedan je set otišao na svaku stranu. U trećem je Marin konačno uspio oduzeti servis protivniku i sa 6:4 doći do velike prednosti. U četvrtom je bio bolji, ali nije to iskoristio. Ponovo je odlučivao 'tie-break', a Isner ga je dobio 7:4.

U petom setu odmah je Čilić napravio 'break' i činilo se sve riješio, no Isner je uspio uzvratiti, po prvi put oduzeti servis protivniku i izjednačiti na 3:3. Prvu meč loptu imao je Marin kod 5:4, ali nije ju iskoristio. Drugu nije dobio, a kod 10:10 u petom setu susret je prekinut zbog mraka.

Nastavak je bio u subotu i Čilić je sve brzo završio. Prvo je sigurno odservirao za 11:10, a onda navalio na Isnerov početni udarac. Amerikanac je meč lopte spašavo as servisima, no hrvatski igrač je izdržao. Na petu meč loptu Isner je napravio dvostruku pogrešku i slavlje u hrvtaskom taboru moglo je početi.

Čilića u osmini finala čeka jedno od iznenađenja turnira, američki tenisač ukrajinskog podrijetla Denis Kudla.