MEČ PREKINUT

Drama bez kraja: Rekorder Wimbledona to radi i Čiliću!

03.07.2015 u 22:28

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio dovršiti svoj meč protiv Johna Isnera u 3. kolu Wimbledona. Susret je prekinut zbog mraka kod rezultata 7:6(4), 6:7(6), 6:4, 6:7(4), 10:10

Čilić je prošle godine igrao u četvrtfinalu Wimbledona, a ove se činilo da mu je opet otvoren put. No nakon trijumfa protiv Moriye i Berankisa, Marin je u trećem kolu morao na američkog bombardera Johna Isnera i nakon više od četiri sata velike borbe meč je prekinut zbog mraka.

U ovom meču Čilić je bio definitivno kvalitetniji igrač na terenu, ali američki dvometraš odlično je servirao i igrao na mreži te nije dopuštao mnogo prilika. U prvom i drugom setu odlučivao je 'tie-break' i po jedan je set otišao na svaku stranu. U trećem je Marin konačno uspio oduzeti servis protivniku i sa 6:4 doći do velike prednosti. U četvrtom je bio bolji, ali nije to iskoristio. Ponovo je odlučivao 'tie-break', a Isner ga je dobio 7:4.

U petom setu odmah je Čilić napravio 'break' i činilo se sve riješio, no Isner je uspio uzvratiti, po prvi put oduzeti servis protivniku i izjednačiti na 3:3. Prvu meč loptu imao je Marin kod 5:4, ali nije ju iskoristio. Drugu nije dobio, a kod 10:10 u petom setu susret je prekinut zbog mraka.

Zanimljivo, Čilić je završio večer s više as servisa (34-33), iako igra protiv čovjeka koji drži apsolutni rekord po broju aseva u jednom susretu (113), iz onog suludog meča protiv Mahuta koji je 2010. godine završio 70:68 u petom setu.

Ovo je peti međusobni susret Čilića i Isnera, a Amerikanac još nikad nije pobijedio.

Pobjednika u osmini finala čeka jedno od iznenađenja turnira, američki tenisač ukrajinskog podrijetla Denis Kudla.

Wimbledon, 3. kolo:

Čilić – Isner 7:6(4), 6:7(6), 6:4, 6:7(4), 10:10