SUSPENZIJA I OSTAVKA

Kaos u Španjolskoj; potpisnici priopćenja i Nadal i Ferrer!

02.07.2015 u 12:29

Bionic
Reading

Predsjednik Španjolskog teniskog saveza (RFET) Jose Luis Escanuela odlučio je podnijeti ostavku na tu dužnost dan nakon što je suspendiran zbog odbijanja suradnje u vladinoj istrazi vezanoj za financijsko poslovanje saveza

Španjolska disciplinska komisija za sport (TAD) u srijedu je suspendirala Escanuelu zbog 'potpune nesuradnje' s vladinim sportskim vijećem.

Najbolji španjolski igrač Rafael Nadal i David Ferrer bili su među 42 potpisnika priopćenja kojim su ranije ovoga tjedna željeli ukazati na loše stanje i nedostatak transparentnosti u RFET-u, te zatražili brzu reakciju nadležnih tijela, koja je i uslijedila.

Najbolji španjolski igrači bili su nezadovoljni i time što je prošle godine na dužnost izbornice Davis Cup reprezentacije umjesto Carlosa Moye postavljena Gala Leon. To je za posljedicu imalo brojne otkaze pa je Španjolska u 1. kolu Svjetske skupine izgubila od Brazila, te će od 17. do 19. ovog mjeseca igrati za ostanak u društvu najboljih i to u gostima kod Rusije u Vladivostoku.

Za sada je nejasno koji će se igrači odazvati pozivu izbornice za nastup, a Escanuela ustraje na tome da će momčad u Rusiji voditi Leon.

'Svoju odluku o odstupanju s dužnosti formalizirat ću 19. srpnja, čim završi susret protiv Rusije', dodao je Escanuela.

Španjolske vlasti pokušavaju ući u trag iznosu od 700,000 eura koje je RFET platio u transakcijama povezanim sa Španjolskom teniskom fondacijom i Španjolskim teniskim opservatorijem.