ŽELE NOVO POSTOLJE

Grand prix: Odbojkašice u Poreču dočekuju Argentinke

29.06.2015 u 12:45

Bionic
Reading

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija odmah po povratku s Europskih igara kreću put Vrsara i Poreča, gdje ih od 3. do 5. srpnja očekuju ogledi protiv Argentine, Češke i Nizozemske

Izabranice Angela Vercesija premijerno su u FIVB World Grand Prixu nastupile prošle godine. I tada je jedan od turnira odigran u Žatiki, a Hrvatska je zahvaljujući trećem mjestu u 3. grupi izborila viši rang ovog globalnog odbojkaškog natjecanja.

'Prošle godine završili smo na pobjedničkom postolju World Grand Prixa, pa ne želimo razočarati ni u drugom nastupu. Konkurencija je još jača, ali naša je ambicija ponovno izboriti plasman na Final Four u Poljskoj. Naravno, sportskog umijeća i sreće, trebat će nam i podrška navijača. Zato pozivam sve ljubitelje sporta da sljedeći vikend navijaju za nas u Poreču,' naglasio je hrvatski izbornik Brazilac Angelu Vercesi.

Odmah nakon Poreča hrvatska reprezentacija putuje na drugi turnir u Bugarsku (od 10. do 12. srpnja), na kojem igraju još Portoriko i Češka. Ukupno će ove godine u 2. grupi biti odigrana četiri turnira, a četiri najbolje nacionalne ekipe osigurat će nastup na završnom turniru u Lublinu 1. i 2. kolovoza.


'Na Europskim igrama u Bakuu bilo je dosta zdravstvenih problema u ekipi, ali u Poreč dolazimo oporavljene i kadrovski osvježene. Zato vjerujem da ćemo se u Grand Prixu ponovno pokazati u najboljem svjetlu. Kroz ovo natjecanje moramo ne samo postići dobar plasman, nego i izbrusiti formu za vrhunac sezone, Europsko prvenstvo u Belgiji i Nizozemskoj,' rekla je kapetanica Hrvatske Senna Ušić Jogunica.

Sve tri utakmice u Žatiki hrvatska reprezentacija igra s početkom u 20:00 sati, a ulaznice se mogu kupiti na ulazu u dvoranu. Za sve one kojima je Poreč predaleko, Hrvatski odbojkaški savez osigurao je izravni prijenos svih utakmica na Sportskoj televiziji.