PREOKRET U FINALU

Vaterpolisti imali Srbiju u šaci, ali nisu izdržali!

28.06.2015 u 21:39

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti izgubili su u finalu Svjetske lige od Srbije rezultatom 6:9 te tako propustili priliku po drugi put osvojiti ovo natjecanje i osigurati plasman na Olimpijske igre u Riju...

Tucakovi izabranici bili su blizu velikog trijumfa, s obzirom da su vodili većim dijelom utakmice, no nisu izdržali u posljednjoj četvrtini protiv iznimno snažnog suparnika koji bez poraza završava Svjetsku ligu i zasluženo ju osvaja drugi put zaredom.

Bio je to susret u kojem su naši najbolje odigrali u drugoj četvrtini, koju su dobili 3:1 i došli do prednosti od dva razlike na poluvremenu. No, u trećoj se Srbija uspjela vratiti pa se s rezultatom 5:5 otišlo u završnu dionicu igre. U njoj su srpski vaterpolisti krenuli furiozno i došli do prednosti 8:5 nakon čega im nije bilo teško mirno posao privesti kraju, s konačnih 9:6.

Kod Hrvatske su najbolji strijelci bili Sandro Sukno i Maro Joković s dva postignuta gola.

Za Hrvatsku ovo je bio turnir s usponima i padovima. Sve je počelo šokantnim porazom od Brazila 10:17, no uslijedili su impresivni trijumfi protiv Mađarske, Italije i SAD-a. Naši su bili blizu u finalu, ali favorizirana Srbija na kraju je ipak slavila.

Pobjedom na Svjetskoj ligi Srbija je osigurala izravni plasman na Olimpijske igre u Riju, koji će zasigurno do sljedećeg ljeta osigurati i naše Barakude.

Svjetska liga, finale:

Srbija - Hrvatska 9-6 (1-1, 1-3, 3-1, 4-1)