KROZ ČITAV TOK RIJEKE...

Kajakaška utrka iz snova, samo s veslom ukrotiti Kupu

19.06.2015 u 15:38

Bionic
Reading

Udruga Kupa rijeka života u suradnji s Hrvatskim kajakaškim savezom, te gradovima i općinama Republike Hrvatske, Slovenije i BiH organizirala je petu etapnu kajak-kanu rafting regatu pod nazivom Kupski plov 2015

Kupski plov dio je ponude turističke destinacije Žitni put Kupa – Sava, u sklopu kojeg će se od održati spomenuta regata, i to od 19. – 28. lipnja cijelom dužinom Kupe, od njezinog izvora do ušća. Cilj ove sportsko - rekreacijske manifestacije je razvijanje suradnje po pitanju promicanja kulturne baštine, turizma, razvojnih gospodarskih projekata i zaštite prirodnih ljepota rijeke Kupe i pritoka.

Na ovo iznimno zanimljivo putovanje Kupom prožeto popratnim kulturno-zabavnim sadržajima Udruga je pozvala sve zainteresirane kajak-kanu i rafting klubove iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, te zainteresirane pojedince. Važno je naglasiti kako će smještaj u kampovima biti besplatan, ekipe i pojedinci koji nemaju svoje čamce, moći će ih iznajmiti po povoljnim promotivnim cijenama, a svaku etapu vodit će iskusni rafting skiperi.

'Veliko mi je zadovoljstvo sudjelovati u organizaciji ove prekrasne sportske manifestacije koja iz godine u godinu okuplja zaljubljenike u sport i rijeku Kupu, no ujedno promiče kulturu i baštinu gradova i općina uz Kupu. Nadam se da će, kao svake godine, regata polučiti uspjeh i biti zanimljiv događaj za sve sudionike, kako sportski, tako i kulturni,' izjavio je načelnik Općine Pokupsko Božidar Škrinjarić.

Ovo uzbudljivo putovanje mirnim i divljim kupskim vodama sufinancirano od strane Europske unije i Ureda Vlade Republike Hrvatske dodatno će oplemeniti i gradovi i općine u kojima će završavati pojedina etapa regate, a spomenuti gradovi i općine učesnicima će u sklopu manifestacije prezentirati svoju gostoljubivost, turističku, kulturno-umjetničku i gastronomsku ponudu, kao i ostale zanimljive aktivnosti.