CHARLIE HEBDO BEZ MILOSTI

Je li ovo najgori napad na Nadalovo tenisko umijeće?

02.06.2015 u 17:15

Bionic
Reading

Španjolski teniski savez poslao je protestnu notu zbog najnovije naslovne stranice satiričnog časopisa Charlie Hebdo, na kojoj je karikatura njihova tenisača Rafaela Nadala sa špricama u rukama

'Izražavamo javni protest protiv francuskih izdanja koja dovode u sumnju čistoću tenisa. Ono što je objavio Charlie Hebdo nedopušten je primjer napada na integritet sporta koji je sinonim poštenja', piše u priopćenju Španjolskog teniskog saveza.

Francuski satirični list, koji je zbog svog svojih karikatura u siječnju doživio teroristički napad u kojem je ubijeno sedam članova redakcije, očito nema namjeru prestati raskrinkavati na svoj način sve ono za što se procijeni da zaslužuje pozornost.

Pa tako i tenisača Rafaela Nadala, za kojeg se nekoliko puta govorilo da koristi nedopuštena sredstva, a što bi najnovija naslovnica sa špricama trebala sugerirati.

Sve se ovo odigrava u vrijeme kada je pred Nadalom možda i najveći izazov karijere, četvrtfinalni ogled na zemlji Roland Garrosa, s koje je kao pobjednik odlazio devet puta, protiv prvog tenisača svijeta, Novaka Đokovića.