ROLAND GARROS

Šok u Parizu: Pobjednica ispala, najbolja igračica jedva se spasila

01.06.2015 u 18:29

Bionic
Reading

Još jedno teško iskušenje prošla je najbolja tenisačica svijeta Serena Williams u ponedjeljak u Roland Garrosu, ali je izborila mjesto u četvrtfinalu pobijedivši sunarodnjakinju Sloane Stephens s 1:6, 7:5, 6:3. Nešto prije Serene,nna terenu je bila i prošlogodišnja pobjednica Mariaj šarapova, no ona nije imala snage za prokret već je morala čestitati Čehinji Luciji Šafarovoj 7:6 (3), 6:4

Još jedna nositeljica i TOP 10 igračica rekla je 'zbogom' Parizu. Šarapova je na drugom grand slamu sezone u zadnje tri godine svaki put stigla do finala i dva puta slavila (2012., 2014.), no sada je morala stisnuti ruku borbenoj Čehinji.

U prvom setu svaka je tenisačica imala po jedan break, a u 13. igri Šafarova je bila znatno koncentriranija i preciznija. Drugi set donio je još bolju igru Čehinje koja je doduše jednom ispustila svoj servis, ali je Šarapovoj dva puta oduzimala početni udarac za veliki trijumf.

Bila je to druga pobjeda Šafarove protiv Ruskinje u njihovom sedmom međusobnom meču koji su uvijek bili neizvjesni pa je tako Šarapova u posljednja tri slavila tek nakon trećeg seta.

Ova 28-godišnja ljevoruka češka tenisačica po prvi put u karijeri probila se do četvrtfinala Roland Garrosa, u kojem će za suparnicu imati Španjolku Garbine Muguruzu koja je sa 6:-3, 6:4 bila bolja od Talijanke Flavije Pennette.

Stephens je prije dvije godine iznenadila Williams u četvrtfinalu Australian Opena, a na dobrom je putu bila da to ponovno učini i u Parizu nakon što je projurila prvim setom. No, osvajačica 19 Grand Slam naslova na vrijeme se probudila i osvajanjem sljedeća dva seta stigla do svoje 51. pojedinačne pobjede na pariškoj crvenoj zemlji.

Williams će u svom devetom četvrtfinalu u Roland Garrosu protiv Talijanke Sare Errani tražiti put prema svom četvrtom polufinalu. Posljednji put kad je prošla četvrtfinalu prepreku u Parizu (2013.), Serena je po drugi put u karijeri osvojila trofej Suzanne Lenglen, a tada je u polufinalu prepustila samo jedan gem svojoj ovogodišnjoj četvrtfinalnoj suparnici.

TENISAČICE - 4. kolo:

Serena Williams (SAD/1) - Sloane Stephens (SAD) 1:6, 7:5, 6:3
Sara Errani (Ita/17) - Julia Goerges (Njem) 6:2, 6:2
Garbine Muguruza (Špa/21) - Flavia Pennetta (Ita/28) 6:3, 6:4
Lucie Šafarova (Češ/13) - Marija Šarapova (Rus/2) 7:6 (3), 6:4