JUG PROŠAO MAĐARE

Zasjali Bušlje i Bijač, Hrvati u finalu Lige prvaka!

28.05.2015 u 19:24

Bionic
Reading

Već nakon prvog ogleda završnice vaterpolske Lige prvaka u Barceloni jasno je da će Hrvatska imati predstavnika u velikom nedjeljnom finalu

Jug je u prvom ogledu turnira završne šestorice svladao snažni mađarski Egger sa 10:8 (2:1, 2:2, 3:2, 3:3) i izborio polufinale protiv riječkog Primorja koje je kao prvoplasirana momčad skupine imala izravan plasman u polufinale.

Jug je imao mpotpuno kontrolu nad dvobojem, Egger je uspio izjednačiti samo jednom. Početkom druge četvrtine Vapenski je zabio za 2:2, no Bošković i večeras sjajni Bušlje vratili su dvoboj u relativno mirne vode u kojima je i ostao do isteka vremena.

Bušlje je zabio tri gola, Obradović dva, a pogađali su još Janović, Bošković, Ivanković, Younger i Bicari... Sjajan je bio i Marko Bijač na golu koji je upisao deset obrana, dok je kod Eggera Vapenski zabio dva.

Primorje i Jug tako će u polufinalu zatvoriti sezonu prepunu međusobnih ogleda, a pobjednika će u velikom finalu vrlo vjerojatno čekati talijanski Pro Recco koji će u polufinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Szolnokija i domaćina Barcelonete.