SLAVILA I DONNA VEKIĆ

Mirjana Lučić 'uništila' treću igračicu svijeta!

27.05.2015 u 19:36

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić Baroni napravila je najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela Roland Garrosa

Simoni Halep sigurno nije bilo ugodno kada je vidjela ždrijeb Roland Garrosa. Već u drugom kolu dočekala je ogled s hrvatskom udaračicom Mirjanom Lučić Baroni od koje je izgubila svoj jedini dosadašnji ogled, onaj u trećem kolu lanjskog US opena. Danas joj se noćna mora vratila, 33-godišnja Makaranka slavila je sa 7:5, 6:1.

Tijekom prvog seta Mikica je tri puta stekla break prednosti. Sjajna Halep dva se puta vraćala, ali nakon izjednačenja na 5:5 suočila se s 'orkanom iz Makarske' i do kraja meča uzela tek jedan gem. Za 5:1 u drugom setu, kada je priča već gotovo bila gotova

Mirjana je prema svom desetljeće i pol zalijevanom receptu napadala iz svih oružja. Imala je dvostruko više neprisiljenih pogrešaka od protivnice, no nastavila je ciljati i na kraju namjestila ruku te projurila do velike pobjede. Baš svaki izlazak na mrežu pretvorila je u poen, osvojila je više od pola bodova na prijemu servisa, imala šest puta više izravnih poena od treće igračice svijeta i zasluženo proslavila ulazak u treće kolo gdje će igrati protiv bolje iz dvoboja između Cornet i Dulgheru.

'Nevjerojatan osjećaj na ovakvom mjestu dobiti takvu šampionku. Uvijek mi je izazov smanjiti broj grešaka i dans sam jako ponosna na učinjeno. Sada je sve moguće u sljedećim nastupima, a ova pobjeda mi je donijela ogromno samopouzdanje koje će mi, nadam se, pomoći u nastavku turnira,' rekla je Mirjana netom nakon velike pobjede.

Dodajmo kako je i Donna Vekić po prvi puta u karijeri izborila plasman u treće kolo nekog Grand Slama. Lijepa Osječanka izbacila je Srpkinju Bojanu Jovanovski rezultatom 6-4, 6-3. U trećem kolu 18-godišnja Vekić igrat će protiv pobjednice susreta Ana Ivanović - Misaki Doi.

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović, koja nastupa za Australiju, u drugom kolu Grand Slam turnira u Roland Garrosu poražena je od 11. nositeljice Njemice Angelique Kerber sa 3-6, 2-6.

Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj, a Ajlu Tomljanović najviše je koštala loša igra na drugi servis, gdje je osvojila samo sedam poena. Tomljanović je imala više izravnih poena, ali i deset neforsiranih pogrešaka više od njemačke tenisačice.