USPJEŠNA KARIJERA

Hrvatica koja je zaludila Tursku razmišlja o mirovini!

23.05.2015 u 19:22

Bionic
Reading

Nakon što je s turskim Eczacibaşijem osvojila Ligu prvakinja, sjajna naša odbojkaška reprezentativka Maja Poljak, osvojila je i Svjetsko klupsko prvenstvo

Četiri puta Maja Poljak je sa s raznim klubovima stajala na krovu Europe, a sad je dodala i ovaj svjetski naslov.

Izabrana je u idelanu postavu turnira i poglašena najboljom srednjom blokericom ovog natjecanja. Tridesetdvogodišnja Maja trenutno se nalazi u Hrvatskoj, pokušava odmoriti tijelo, zaliječiti sve ozlijede koje se vuku godinama, no lakše se sve podnosi kad pogleda posljednje velike medalje.

'Jako mi je drago da sam, napokon, zajedno sa svojim suigračicama donijela klubu dva velika trofeja kao što su Liga prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo. Svi su u klubu prezadovoljni, euforični, a drago mi je da su stigla i ta osobna priznanja za najbolju blokericu na oba turnira', rekla je za Media servis Maja Poljak.

'Biti na vrhu Europe u Turskoj je posebna doživljaj', smatra Poljak i dodaje:

'Nastalo je opće ludilo i svi su presretni zbog uspjeha. Pratili su nas navijači i na turnirima, dočekali su nas na aerodromu u velikom broju te organizirali slavlja.'

U Turskoj se malo toga može mjeriti s nogometom ili košarkom, ali uspjeh odbojkašica Eczacibaşija bio je nešto posebno, pogotovo za stanovnike Istanbula.

'Svi su i dalje euforični. Baš mi je lijepo bilo kad sam hodala po tako velikom gradu od šesnaest milijuna stanovnika, kao što je Istanbul, svi te zaustavljaju, čestitaju i svi i dalje slave veliki uspjeh', podijelila je dojmove naša reprezentativka. Sve ima svoju cijenu pa je tako i naša reprezentativka paltila ove medalje silnim ozljedama.

Najbolje od Maje Poljak


'Problemi s leđima i kukom traju već godinama i to su kronične boljke. Sada ću morati jedno vrijeme to liječiti i rehabilitirati tijelo za naredne turnire. Pokušat ću se priključiti što prije reprezentaciji, ali tek sam stigla u Zagreb i još se nisam stigla kozultirati s fizioterapeutima koji me prate. Mislim da će naredni period biti za oporavak i povratak tijela u neko prihvatiljivo stanje da se 'skrpamo' i ovo Europsko prvenstvo pokušamo što bolje odraditi', poručila je Maja.

Godine su tu, tijelo daje signale, a Maja Poljak igra sve bolje. Ne štedi protivnice, a ni sebe, ali polako se priprema za odlazak s odbojkaških terena.

'Pomalo razmišljam i o mirovini zbog toga jer tijelo kaže da je dosta, ali vidjet ćemo. Nadam se da ću što kvalitetnije iskoristiti ovo ljeto i pridnijeti reprezentaciji kao što sam svaki puta to pukušavala', zaključila četverostruka pobjednica Lige prvaka i osvajačica svjetskog klupskog zlata.