HRVATIMA DOSTA SREĆE...

RG: Nemilosrdan ždrijeb Đokoviću za rođendan

22.05.2015 u 12:48

Bionic
Reading

Četiri hrvatska teniska mušketira saznali su svoje prve protivnike na drugom Grand slamu sezone, a Novak Đoković je upravo na svoj 28. rođendan doznao da ima najtežu moguću stazu prema posljednjem velikom trofeju kojega još nije osvojio

Deveti nositelj Marin Čilić Roland Garros će otvoriti ogledom s Nizozemcem Robinom Haaseom, a najbliži nositelj u ždrijebu mu je Viktor Troicki s kojim se može susresti u trećem kolu. Ivo Karlović postavljen je za 25. nositelja te ga čeka ogled prvog kola s Marcosom Baghdatisom. Napravi li Ivo dva uspješna koraka u Parizu mogao bi u trećem kolu igrati protiv drugog nositelja Rogera Federera.

Borna Ćorić igra protiv Amerikanca Sama Queereya, a zatim mu se smiješe eventualni ogledi s Robredom i Dimitrovima, dok Ivan Dodig otvara protiv Radeka Stepaneka, a već u drugom kolu čekao bi ga četvrti nositelj Tomaš Berdych.


Rafael Nadal na ovom je turniru šesti nositelj i 'plutajuća mina' bi već u četvrtfinalu mogla imati finale prije finala protiv prvog nositelja i ove sezone dominantnog Novaka Đokovića. Đoković otvara s Nieminenom, Nadal s Halysom i malo je onih koji smatraju da ih netko može zaustaviti prije potencijalno najspektakularnijeg četvrtfinala u povijesti pariškog turnira. Kod dvojice velikana u gornjem dijelu ždrijeba je i treći nositelj Andy Murray koji u Pariz dolazi s 10 pobjeda na zemlji u nizu.

Lani je Nadal u finalu svladao Đokovića