SIMULATOR PA BOLID

Massa za volanom Ferrarija ovoga tjedna

05.10.2009 u 12:31

Bionic
Reading

Talijanski vozač Felipe Massa, koji se teško ozlijedio u nesreći u kvalifikacijama za VN Mađarske u srpnju, sjest će ponovno za volan Formule 1 u testiranju za Ferrari, piše na internetskim stranicama Autosport.com

Povratak Masse na VN Brazila 18. listopada isključen je, a za sada još ništa nije odlučeno za posljednju ovosezonsku utrku u Abu Dhabiju 1. studenoga. Massa bi ovoga tjedna trebao u Italiji voziti simulator Ferrarija.

'On će biti s momčadi ovoga tjedna. Napravit će nekoliko testova na simulatoru, a onda će nastaviti s fizičkim treningom i nakon toga ćemo donijeti odluku', kazao je Stefano Domenicalli iz Ferrarija.

'I, budući da je to obavezno, nakon toga će biti podvrgnut liječničkom pregledu FIA-e', dodao je. Prema pravilima FIA-e, upravo oni trebaju dati zeleno svjetlo za svakog vozača koji treba početi voziti nakon nesreće.

Prema Domenicallijevim riječima, glavni cilj ovih testiranja na simulatoru je provjeriti kakvo je Massino fizičko stanje.

'On neće voziti u Brazilu. Što se tiče Abu Dhabija, to je još uvijek nesigurno. Glavni cilj nam je Bahrein iduće godine', rekao je Domenicalli misleći na otvaranje iduće sezone 14. ožujka.