JADRANSKA LIGA

Od hrvatskih klubova uspješni Mladost i Jug

03.10.2009 u 21:22

Bionic
Reading

Počela je nova sezona vaterpolske Jadranske lige. Dvije najjače hrvatske momčadi Mladost i Jug su upisale pobjede protiv Primorja odnosno Medveščaka

Drugo izdanje najjače vaterpolske lige svijeta startalo je ovaj vikend. U prvenstvu igra 13 klubova, a novina je da će na kraju ligaškog dijela četiri prvoplasirana kluba o prvaku odlučiti na Final Fouru. Domaćin završnog turnira bit će klub koji će biti prvi nakon prvog dijela natjecanja, a treba spomenuti da naslov brani Jug.

U hrvatskom derbiju Mladost je nadigrala Primorje sa 9:6, a pogotke za pobjednike su postigli Petković (4), Muslim (2), Hinić, Karač i Zubčić. Za Riječane su zabijali Barać (2), Tiškivski, Vrlić, Beltrame i Franulović.

Šibenik je pružio jaki otpor u Budvi, ali to je bilo dovoljno samo za minimalan poraz (10:9). Goste je predvodio Sutić sa četiri gola, a u listu strijelaca upisali su se Krnić (2), Samodol, Računica i Vlahović. Za Budvu je najefikasniji bio Danilović s tri gola.

Minimalni poraz na gostovanju u Crnoj Gori doživio je i splitski Jadran. Imenjak iz Herceg Novog je do pobjede 9:8 prije svega došao zahvaljujući četiri pogotka Ivovića. Za Splićane su zabijali Kuzmanić (3), Delaš (2), Hutten (2) i Bezić.

Jug nije imao problema s Medveščakom (13:5). Otpor Zagrepčana slomljen je u drugom poluvremenu. Za domaćina pogađali su Bušlje (3), Joković (2), Vranješ (2), Dobud (2), Seman, I. Sukno, Ivanković i Šutalo, a za goste Ćuk (2), Zeljak, Burić i Čule.

Splitski Mornar nije na domaćem bazenu uspio iznenaditi Primorac. Crnogorci su slavili 12:8. Kod Mornara su strijelci bili Bratić (3), Marinić (2), Čorušić, Mataić i Čalić. Kod gostiju je najviše puta mrežu zatresao Trajković (3).

Rezultati:

Jadran CKB (HN) - Jadran (ST) 9:8
Mladost - Primorje EB 9:6
Budva - Šibenik NCP 10:9
Cattaro - Koper Rokava 12:5
Jug CO - Medveščak 13:5
Mornar BS - Primorac 8:12
POŠK - slobodan