VETTEL NAJBRŽI

Kvalifikacije VN Japana obilježile nesreće

03.10.2009 u 10:11

Bionic
Reading

Vozač Red Bulla Sebastian Vettel osvojio je peti put u karijeri (četvrti put ove sezone) 'pole-position' na kvalifikacijama VN Japana koju su obilježile brojne nesreće

Na VN Japana iz prvog startnog reda krenut će Nijemac Sebastien Vettel (Red Bull-Renault) i Talijan Jarno Trulli (Toyota). Iz drugog Britanac Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) i Nijemac Nick Heidfeld (BMW Sauber), a iz trećeg Finac Kimi Raikkonen (Ferrari) i Finac Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes).

Kvalifikacije su obilježile i brojne nesreće pa je druga kvalifikacijska runda bila nekoliko puta prekidana. Prvi put nakon što je Jaime Alguersuari izletio u drugom Degner zavoju i udario u gumeni zid. Drugi prekid izazvao je Timo Glock velikim izlijetanjem u posljednjem zavoju. On je velikom silinom udario u zid. Toyotinog vozača je liječnička ekipa desetak minuta izvlačila iz bolida, a prema prvim informacijama s vozačem Toyote je sve u redu. Inače, na samom kraju kvalifikacija neugodno izlijetanje imao je Sebastien Buemi koji je izletio na travu i dio puta strugao zaštitnu ogradu, a sa staze su izlijetali i Mark Webber te Heikki Kovalainen.

Inače, zbog nepoštivanja žute zastave, petorica vozača kažnjena su pet mjesta slabijim pozicijama. To su Adrian Sutil (startat će kao deveti) Rubens Barrichello (10.), Jenson Button (12.), Sebastien Buemi (15.) i Fernando Alonso (17.).