PREVARE I UCJENE

HRS prijeti Poreču i Varaždinu oduzimanjem SP-a

22.12.2008 u 15:34

Bionic
Reading

Nakon održane sjednice izvršnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza predstavnici HRS-a su medijima i javnosti najavili tehničke detalje vezane za pripremne susrete Červarove družine i još jednom potvrdio da ne zna hoće li Poreč i Varaždin ugositi SP

Izvršni direktor saveza Zoran Gobac potvrdio je da je domaćinstvo SP-a u Varaždinu i Poreču još upitno. Naime, čelni ljudi ovih gradova Ivan Čehok i Edi Štifančić drže da je 3 milijuna kuna koliko HRS od njih traži za participiranje u troškovima organizacije nerealno visoka svota i traže njeno smanjenje.

'Organizacijski se, smatram, vrlo dobro nosimo s problemima, ostaje nam pričekati kako će se razviti situacija oko Varaždina i Poreča. Tu situaciju moramo riješiti do subote, kada je krajnji rok za definirati popis domaćinstava. Ako se ne dogovorimo, susreti iz Poreča igrat će se u Zadru, a oni iz Varaždina bit će prebačeni u Zagreb', kaže Gobac i potvrđuje da za takvu rošadu ima i pismenu suglasnost predsjednika IHF-a Mustafe.

Glavni tajnik Damir Poljak kaže da je prodano 80 od 220 tisuća ulaznica (oko 36 posto) te da se još čekaju narudžbe iz inozemstva za gostujuće navijače.

Predstavljene su medalje i službena odjeća saveza, a himnu natjecanja će izvesti Željko Krušlin u suradnji s kolegama s estrade.

Najzanimljivija vijest za hrvatske navijače (poglavito one iz Zagreba i okolice) je da su ulaznice za otvorenje Arene, tj. za utakmicu protiv reprezentacije Rusije besplatne.

'Danas (ponedjeljak) u 19 sati na južnoj blagajni Doma sportova počet će distribucija ulaznica za susret s Rusima koji će se odigrati 27. prosinca. Svaki navijač dobit će četiri ulaznice, a većinu troškova preuzeo je Savez. Mislim da će otvorenje Arene biti velik doživljaj', kaže Gobac.

Dan nakon (28. prosinca) Červarova momčad i Rusi snage će odmjeriti u Osijeku, gdje će se također svečano otvoriti nova dvorana.