SVI TO ČEKAJU

Evo gdje gledati meč stoljeća koji vrijedi preko milijardu dolara!

28.04.2015 u 15:47

Bionic
Reading

Malo što se u sportskom svijetu godinama iščekivalo kao meč koji ćemo gledati ovog vikenda. Dvije legende, Floyd Mayweather i Manny Pacquiao, napokon će odmjeriti snage u ringu, u meču stoljeća čija se financijska priča penje i do iznosa od preko milijardu dolara

Američka superzvijezda i najbogatiji sportaš svijeta po Forbesovoj listi Floyd Mayweather i filipinski nacionalni simbol Mannyja Pacquiao bore se za četiri svjetske titule - objedinjenu WBA titulu, te po WBC, WBO i The Ring. Najava meča, koji je brzo prozvan mečom stoljeća, izazvala je neviđeni medijski i navijački interes. Ulaznice za MGM Grand arenu u Las Vegasu u redovnoj prodaji planule su za manje od 60 sekundi, a na crnom tržištu njihova cijena doseže gotovo milijun kuna! Gledatelji u Hrvatskoj najiščekivaniji meč stoljeća moći će gledati na Novoj TV, u noći sa subote na nedjelju u izravnom prijenosu, a snimku u nedjelju navečer.

Ovo je meč koji se dogovara posljednjih 5 godina i bilo je puno skeptika hoće li se uopće i dogoditi. I Mayweather i Pacquiao spadaju u red najvećih boraca svih vremena u nižim kategorijama, a zanimljivo je da su svoje statuse izborili sasvim suprotnim stilovima borbe. Do sad nepobjedivi Amerikanac fenomenalan je taktičar i možda najbolji defenzivac u povijesti, dok se superbrzi Filipinac ne libi otvorenih razmjena udaraca. Radi se o čovjeku koji 'ispuca' 7 udaraca u sekundi.

Mayweather je inače poznat po razmetanju svojim bogatstvom te se na društvenim mrežama često hvali vlastitim zrakoplovom, automobilima i, primjerice, zlatnim vozilom za golf. S druge strane, Pacquiao, koji je odrastao u teškom siromaštvu i od svoje 14. godine živio je po kartonskim kutijama, svoje bogatstvo dijeli s drugima. Tako su, primjerice, kada slavi rođendan, na zabavu pozvani svi Filipinci.

Sportski događaj godine za velik dio ljubitelja borilačkih vještina u svijetu neće biti besplatan. Tako će, primjerice, u SAD-u gledanje meča na televiziji biti moguće jedino preko pay-per-view usluge, i to za 90 dolara. Procjenjuje se da će samo na taj način na ovaj meč gledatelji u SAD-u potrošiti više od 300 milijuna dolara.

U Hrvatskoj će borba biti dostupna besplatno jer je Nova TV otkupila prava prikazivanja – izravan prijenos uz komentar Željka Vele očekuje nas u noći sa subote na nedjelju od 3:30 na Novoj TV, dok će snimka biti na programu u nedjelju od 21:00.