NEMA GA OD 2013.

Đoković šokirao organizatore; odustao od Mastersa u Madridu!

27.04.2015 u 15:23

Bionic
Reading

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković prema pisanju španjolskih medija i drugu godinu u nizu neće se pojaviti na madridskom Mastersu iz serije 1000 koji je jedini puta u karijeri osvojio 2011. godine

Velik je to udarac za organizatore ovog prestižnog turnira koji je svjetski poznat postao po specifičnoj plavoj zemljanoj podlozi. Inače, Đokoviću taj turnir nije ostao u lijepoj uspomeni jer je 2013. godine izgubio u drugom kolu od bugarskog tenisača Dimitrova uz nekorektno i vrlo pristrano navijanje gledatelja. Video kako se Đoković verbalno, uz nekoliko sočnih psovki, obračunava s publikom postao je pravi hit na internetu.

Iako vijest još nije službena vrlo je izvjesno kako Đoković opet neće igrati u Madridu, ali to neće ni malo utjecati na njegove bodove (ne brani ti jedan bod!) jer ni prošle godine nije igrao zbog ozljede gležnja.

Podsjetimo, prošle sezone na tom je turniru slavio domaći tenisač Rafael Nadal slavivši u finalu protiv Keija Nishikorija 2-6, 6-4, 3-0 (Nishikori predao zbog bolova u leđima.)

Je li Đoković ovaj puta namjerno preskočio Madrid ili je riječ o planiranom odmoru nije poznato. U svakom slučaju za turnir tako visokog rejtinga - kojem je nagradni fond 4,2 milijuna eura - to je velik udarac.