VELIKI USPJEH

Filip Hrgović novim nokautom osigurao put na Igre u Rio

26.04.2015 u 11:25

Bionic
Reading

Hrvatski boksač Filip Hrgović izborio je u subotu olimpijsku vizu u superteškoj kategoriji pobjedivši tehničkim nokautom u drugoj rundi Talijana Alessija Spahiua, čime je osvojio prvo mjesto među superteškašima u Svjetskoj boksačkoj seriji (WSB), u kojoj nastupa za Astana Arlanse.

'Moji snovi se ostvaruju! Presretan sam, izborio sam olimpijsku vizu pred svojom obitelji, djevojkom Marinelom i mnogim dragim ljudima. Hvala svima, posebice mom treneru Leonardu Pijetraju! Idemo u Rio', bile su prve riječi 22-godišnjeg boksačkog olimpijca nakon velikog trijumfa.

Nažalost, njegov momčadski kolega poluteškaš Hrvoje Sep, zasada je ostao bez plasmana u Rio, nakon što je na bodove poražen od talijanskog šampiona Valentina Manfredonije. Sucu su bili jednoglasni, jedan je bodovao 49-46, a druga dvojica 48-47, no dojam je ostao da su bili prilično naklonjeni domaćem borcu. No, poraz nije obeshrabrio hrvatskog borca.

'Očito nisam pružio sve što je trebalo za pobjedu. Nema ni vremena, ni razloga za tugovanje, treba se spremati za nova iskušenja. Jedno je sigurno, vratit ću se još bolji', izjavio je Hrvoje Sep koji je u Bergamu doživio prvi poraz nakon šest uzastopnih pobjeda u WSB-u.

Sepu ostaju još najmanje četiri prilike za plasman na olimpijski turnir, a prvu će imati u listopadu, kad je na programu Svjetsko prvenstvo u Dohi.

'Čestitam Filipu! Ovom pobjedom napravio je ogroman iskorak u karijeri, ali naš je uspjeh zasad polovičan. Nikako ne mogu prihvatiti ovakvo bodovanje Sepova meča. Idemo dalje, neću biti potpuno sretan sve dok obojica ne izbore Rio de Janeiro', rekao je Hrgovićev i Sepov trener Leonard Pijetraj.

Za domaćina su subotnji mečevi pred oko 1500 gledatelja u dvorani Italcementi bili kudikamo važniji, jer Italia Thunder nije smio izgubiti protiv Astana Arlansa. Talijanskoj je ekipi trebala pobjeda kako bi izborila plasman u četvrtfinale doigravanja, dok su Arlansi već odavno osigurali prvo mjesto u skupini B i izravan nastup u polufinalu. Talijani su na kraju slavili s tijesnih 3-2.