SREDIO BORNU

Karlović pokazao Ćoriću kako to radi 'stara škola'!

22.04.2015 u 18:03

Bionic
Reading

U hrvatskom obračunu u 2. kolu ATP turnira u Bukureštu Ivo Karlović je nakon 100 minuta igre pobijedio Bornu Ćorića u tri seta - 3-6, 6-3, 6-4.

Dvoboj 36-godišnjeg Karlovića i dvostruko mlađeg Ćorića otišao je na stranu iskusnijeg "Diva sa Šalate", koji je u trećem setu iskoristio pad koncentracije mlađeg Ćorića. Borna je bolje otvorio dvoboj i dobio prvi set zahvaljujući "breaku" za 5-3, a Karlović u drugom setu izjednačuje oduzevši Ćorićev servis također za 5-3 u gemovima. U trećem setu odlučio je Karlovićev servis, koji je bio skoro nedodirljiv za Ćorića, a trenutak odluke se zbio u devetom gemu, kada Ivo radi "break" za 5-4, a potom sigurnim servisima dobiva prvi međusobni dvoboj ove dvojice tenisača.

Karlović je u meču imao vrlo visok postotak prvog servisa od čak 77 posto, ubacio je 12 aseva, a Ćoriću je ponudio samo jednu jedinu "break" priliku na svoj servis, što je Borna iskoristio u prvom setu.

Ivo kao treći nositelj u četvrtfinalu ide na još jednu veliku nadu svjetskog tenisa - Čeha Jiria Veselog. Karlović i Vesely, 21-godišnjak koji je 46. na ATP listi, igrali su dosad samo jednom, a Zagrepčanin je slavio u dva "tie-breaka" lani na zemlji Dueselldorfa.

ATP Bukurešt, 2. kolo:

Karlović - Ćorić 3-6, 6-3, 6-4