ADRIA BIKE 4 ISLANDS MTB RACE

Kvarnerski otoci pod opsadom biciklista

16.04.2015 u 09:59

Bionic
Reading

Ovaj tjedan Hrvatska će postati bogatija za jedinstvenu utrku u svijetu brdskog biciklizma. Od 15.do 18. travnja održat će se Adria Bike 4 Islands MTB stage race

Adria Bike 4 Islands MTB stage race utrka je koja se sastoji od četiri etape, na četiri kvarnerska otoka: Krk, Rab, Cres i Lošinj. Sudionici će odvoziti ukupno 270 kilometara te proći kroz najljepše lokacije na spomenutim otocima.

Prvi dan utrke, 15. travnja, natjecatelje očekuje ruta na Krku (Baška). Drugi dan predviđen je za staze otoka Raba. Treći dan biciklisti voze na otoku Cresu, a konačni cilj je u Malom Lošinju, četvrtog dana utrke.

Adria Bike 4 Islands MTB stage race međunarodna je sportska manifestacija na kojoj će nastupiti profesionalni i rekreativni biciklisti iz 19 zemalja, među kojima su Njemačka, Švicarska, Italija, SAD, Južnoafrička Republika, Belgija te mnoge druge. Utrka je limitirana na 200 sudonika i rasprodana unaprijed.

Radi se o projektu koji je po mnogo čemu poseban. Osim što se održava na četiri otoka, sastoji se od staza koje prolaze tik uz more i kroz mjesta stara preko 1000 godina. Na taj način sudionici će na potpuno drugačiji način uživati i doživjeti ljepote kvarnerskog arhipelaga.

Adria Bike 4 Island MTB stage race pravi je primjer turizma posebnih interesa. U četiri dana trajanja utrke očekuje se ostvarenje od preko 2.000 noćenja u predsezoni.