POSTOJI NADA

Frank Loke ipak igra protiv Fyllingena?

30.09.2009 u 20:06

Bionic
Reading

Smije li Frank Loke, najveće pojačanje RK Zagreba za ovogodišnju Ligu prvaka, nastupiti u subotnjem startu najcjenjenijeg klupskog rukometnog natjecanja na svijetu? EHF kaže da ne, no nada još itekako postoji

RK Zagreb Croatia osiguranje je u šoku! Najveće pojačanje kluba, koji već u subotu kreće s natjecanjem u Ligi prvaka, dobilo je suspenziju na devet mjeseci zbog navodnog potpisa za dva kluba, danski Skjern i naš Zagreb CO. Frank Loke prema odluci Arbitražnog suda EHF-a ne bi smio nastupiti u subotu protiv norveškog Fyllingena u Bergenu, ali…

Srećom, postoji taj 'ali'. Prema informacijama iz izvora bliskih klubu, saznajemo da je RK Zagreb CO podnio žalbu na spomenutu odluku, ali i podnesak da se suspenzija obustavi sve do donošenja drugostupanjske odluke. To zapravo znači da bi u subotu Loke zaista i mogao zaigrati u Ligi prvaka, a eventualna suspenzija nastupila bi tek za nekoliko tjedana kad bi EHF razmatrao žalbu.

'Nadamo se da će EHF po hitnom postupku razmatrati naš prijedlog o odgodi suspenzije te da će pri drugostupanjskom odlučivanju ili ukinuti kaznu ili ju bar znatno smanjiti', kazao nam je naš izvor.

Ukoliko se sve to ne dogodi po planu, Senjanin Maglajlija će biti u velikim problemima. Nakon odlaska Igora Vorija u Njemačku, Loke mu je bio jedini pivot s iskustvom u momčadi. Ukoliko ostanu i bez njega, Maglajlija će se morati krpati s mladim, 19-godišnjim Marijem Marićem i slovenskim internacionalcem Zoranom Lubejem, ali tek kad se oporavi od ozljede.