GENERALKA USPJELA

Filip Ude unatoč kiksu srebrni uoči odlaska na EP

04.04.2015 u 22:26

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski gimnastičar, Čakovčanin Filip Ude, osvojio je srebrnu medalju na konju s hvataljkama na Svjetskom kupu u Ljubljani

Ude je u finalu za vježbu sa startom 6,7 dobio ocjenu 15,175. Bolji je bio samo Ukrajinac Oleg Vernajev (15,275), baš kao i u kvalifikacijama dan prije.

Ude je napravio grešku na elementu Wugonian, raširio je noge što mu je odnijelo pola boda i zlato.

'Ovo natjecanje za nas je vrlo važno jer je to bila zadnja provjera prije Europskog prvenstva koje nas za dva tjedna čeka u Montpellieru. Željeli smo napraviti modelno situacijsko natjecanje i jako smo zadovoljni Filipovim pristupom,' rekao je Udeov trener Igor Križimski.

'Zadovoljan sam trenutnom formom, ali i učinkom do sada. Na svim natjecanjima na kojima sam nastupao ove godine odradio sam zacrtani plan. Definitivno, višebojski trening i trening samo jedne sprave je drugačiji i sada sam siguran da smo kao tim napravili dobar odabir natjecanja i način pripreme. Pucam od snage i samopouzdanja. Prije se iz takvih situacija kakvu sam imao danas u finalu ne bih izvukao već bih pao, a sada baš osjećam ratnika u sebi,' komentirao je Ude nakon finala.

U finalu partera, vodeći iz kvalifikacija, Osječanin Tomislav Marković zauzeo je četvrto mjesto s ocjenom 14,650. Za brončanim Kinezom Wu Diom zaostalo je samo 0,025 bodova. Najbolji je bio Bart Deurloo sa 14,850 bodova.