NOVO VATERPOLSKO ZLATO

Sandro Sukno: Jednostavno smo najbolji!

28.09.2009 u 11:30

Bionic
Reading

Bez njega bi ostatak kontinenta još i imao nekakvih šansi, ali najbolji mladi vaterpolist svijeta Sandro Sukno bio je prevaga na strani izabranika Ivana Asića. Generacija koja je osvajanjem europskog zlata i službeno postala seniorska, od omladinskog se staža oprostila sa stilom

Najveće, gotovo i jedine probleme hrvatskim vaterpolistima do 20 godina u četvrtini finala radila je Mađarska. Ipak, Ivan Perić je u posljednjoj minuti zabio dva gola, preokrenuo na 10:9 i trasirao put mladićima prema europskom zlatu u Chiantiju.

U polufinalu je sa 8:6 pala Srbija, a u finalu s uvjerljivih 10:4 snažni Crnogorci koji su ovu generaciju lani zaustavili na putu za medalju.

Bezobrazno bi bilo čitavu sjajnu generaciju svesti na jedno ime, no Sandro Sukno je već etablirana zvijezda na seniorskoj razini koji će bez sumnje obilježiti sljedećih desetak godina hrvatskog, možda i svjetskog vaterpola.

'Ostao sam dužan ovoj generaciji jer nisam nastupio na posljednja dva velika natjecanja. Vjerujem da sam pomogao suigračima da se popnemo na krov Europe, jednostavno smo bili najbolji i rezultat finala to zorno pokazuje', rekao je presretni Sukno, a prenosi Crowaterpolo.com. Oduševljen je bio i izbornik Asić.

'Ne dobiva se svaki dan finale s ovakvom razlikom. Ovo zlato je kruna našeg četverogodišnjeg rada, sada smo dio vaterpolske povijesti. Tempo na turniru i u samom finalu bio je strašan, a fantastičnom obranom smo slomili Crnogorce', kaže izbornik čiji su igrači u posljednje dvije utakmice obranili čak 12 od 13 situacija s igračem manje.

Sukno je proglašen najboljim igračem turnira, a pred talentiranim 'zlatnicima' je sezona u kojoj bi trebali jačati svoj status na velikoj sceni i nastaviti se razvijati u igrače koji će za koju godinu donositi i seniorske medalje.