ŽENSKI TYSON

Ronda u borbi s muškarcem? Evo i njezina odgovora

06.03.2015 u 22:07

Bionic
Reading

Mnoge zanima kako bi se Ronda Rousey provela u meču s muškarcem, ali to nikad nećemo saznati

Novinar Doug Gottlieb je upitao prvakinju bantam divizije kolika je mogućnost da se bori s muškarcem, ali Rousey je odmah prekrižila tu opciju.

'To nije moguće. Takvo nešto se nikad neće dogoditi jer su borbe kaotične i svašta se može dogoditi. Ne postoji opcija u kojoj trebamo promovirati kako muškarci udaraju žene', pojasnila je Rousey, a prenosi Fightsite.hr

Dana White se šalio prije i poslije meča s Cat Zingano kako će se Ronda boriti s muškarcem. Da je i bio ozbiljan, prvakinja ne bi pristala na to.

'Mislim da niti jedna komisija na ovoj planeti ne bi dozvolila nešto takvo. Borbe mogu otići na bilo koju stranu. I jedan i drugi borac udaraju protivnika. Mislim da ne bismo trebali slaviti muškarčevo udaranje žene ni u kakvom kontekstu'.

Rondina majka i bivša judo prvakinja svijeta, AnnMaria De Mars, se slaže sa svojom kćeri, a to je potvrdila i nakon UFC-a 184 kad su je novinari pitali o toj temi.

'To je glupa ideja. Ozbiljno, to je jako glupa ideja. Feministica sam kao i svatko drugi, ali činjenica je da postoji razlika između muškarca i žene. Žena i muškarac koji se natječu u bantamu nisu tjelesno jednaki', pojasnila je Mars.

Gottlieb je izjavio kako bi 'njena pobjeda nad muškim protivnikom bila velika pobjeda za žene', no Ronda nije zagrizla mamac.

'Moja borba s muškarcem će promijeniti percepciju žene kao slabijeg spola? Je li to ono što govoriš? Stvarno mislim da to nije potrebno'.