NEMA RAZLOGA ZA TUGU

Ćorić: Igrao sam bolje nego protiv Murrayja, ali ....

06.03.2015 u 21:18

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Ćorić je nakon poraza u pet setova od Viktora Troickog rekao da je 'ponosan kako je odigrao prva dva seta', ali da su ga grčevi izbacili iz pravog ritma u koji se nakon toga više nije mogao vratiti

Borna Ćorić je prvi meč u Davis Cupu, prošle godine u Poljskoj protiv Jerzyja Janowicza, dobio u pet setova nakon što je poljski tenisač vodio 2-1 u setovima. U petak je izgubio od Viktora Troickog u pet setova propustivši vodstvo od dva seta i 2:0 na početku trećeg seta.

'Ponosan sam kako sam odigrao prva dva seta i prva dva gema u trećem. Onda sam promašio dva, tri voleja koja možda nisam trebao promašiti, pogotovo na jednu break-loptu. Nakon toga je uslijedio pad. Imao sam malih problema s grčevima i poslije toga se više nisam mogao vratiti u pravi ritam. On je to osjetio i počeo igrati puno bolje, preuzeo je inicijativ', rekao je Ćorić u analizi događaja na terenu dvorane u Kraljevu.

Ćorić je povukao paralelu i s nedavnom pobjedom nad Andyjem Murrayjem

'Prvi dio meča sam odigrao i bolje nego protiv Murraya u Dubaiju, jer sam malo bolje servirao. Pokazao sam da mogu igrati jako dobar tenis. No, moram s mojom ekipom vidjeti zašto je nastao ovaj problem i što ćemo dalje', zaključio je 61. tenisač svijeta.

Hrvatski izbornik Željko Krajan je također bio zadovoljan onime što je Ćorić pokazao dok se nisu pojavili fizički problemi.

'Borna je dominirao u prva dva seta i taktički nadigrao Troickog. Nažalost, dogodilo se da je u trećem setu vrlo rano osjetio fizičke probleme i povratka više nije bilo. Nije se više mogao fokusirati na taktiku i ono što treba raditi na terenu'.

Krajan je i za Matu Delića našao samo riječi pohvale.

'Mate je odigrao dobar meč, najbolje što je mogao, osim početka gdje je bio malo stisnut. Đoković je pokazao klasu i da je trenutno vjerojatno najbolji igrač na svijetu. Na servisu nije ostavio nikakvu priliku i zato sam rekao da je Mate izvukao svoj maksimum', zaključio je hrvatski izbornik.