DEBI POKRAJCA

Hrvatski borci jamče spektakl na ljubljanskom FFC-u

05.03.2015 u 15:25

Bionic
Reading

Vodeća regionalna borilačka promocija Final Fight Championship se 17. travnja četvrti puta vraća u glavni grad Slovenije. Ovaj put s nikada spektakularnijim popisom borbi koji je pripremljen za ljubljansku dvoranu Tivoli koja se slobodno već može nazvati dom FFC-a

Lokalnu publiku će na FFC-u 18 najviše zanimati obrana naslova najpopularnijeg i najkvalitetnijeg slovenskog kick boksača - Samo Petjea. Prvi osvajač FFC pojasa u povijesti će u dvorani gdje je i osvojio naslov, i prvi put braniti osvojeno protiv opasnog Talijana Rosarija Prestija. Ono što ovaj meč čini posebno zanimljivim jest podatak da je Presti jedini čovjek koji je u posljednje dvije godine uspio svladati sjajnog Slovenca. Stoga se radi o dugo iščekivanom revanšu. Petje niže uspjeh za uspjehom ne samo u Europi, nego i u dalekom Japanu, gdje je ubilježio vrijedne pobjede protiv japanskih mega zvijezda Wanatabea i Kida, no izdržljivog Prestija nije uspio svladati u svibnju prošle godine kada je ovaj slavio sudačkom odlukom na priredbi 'Gorizia Fight Night 2'. Mladi Slovenac je od tada još dodatno napredovao, izborio je ugovor i s uglednim Gloryjem, te je definitivno favorit u novoj obrani naslova; posebno pred vlastitom publikom gdje redovito nokautira svakog koga FFC stavi pred njega.

I Brestovac brani naslov

Meč Petjea i Prestija nije jedini dvoboj za naslov koji ćemo gledati u Tivoliju. I teškaški FFC prvak, te Gloryjev TOP borac, Mladen Brestovac će prvi put braniti naslov prvaka protiv za sada nepoznatog izazivača. 'The Scorpion Sting' trenutačno plovi na impresivnom nizu od 11 pobjeda, uz slavlja protiv boraca kao što su Wilnis, Munoz, Lascenko ili Cenik. Glory je već najavio da bi se Zagrepčanin trebao boriti na priredbi u svibnju ili lipnju pa će Brestovcu nastup u Ljubljani biti odličan test uoči meča protiv svjetskog TOP 10 borca u Gloryju koji mu je najavljen kao protivnik.

Tivoli će ponovno biti pozornica i sjajnom 'Slovenskom Rockyju' - Miranu Fabjanu. Upravo se na posljednjem FFC-u u Ljubljani (FFC 14) vratio pobjedničkim navikama svladavši odličnog Crnogorca Bobana Krušića, a pozitivne rezultate je nastavio s redovitim pobjeđivanjem i izvan svoje matične promocije. Šansu za nastaviti s dobrim nastupima će imati protiv Armenca s austrijskom putovnicom Grigora Ashughbabyana. Njega smo upoznali na FFC-u 16 u Beču kada je iznenađujuće slavio protiv favoriziranog Srbina Stevana Živkovića. Fabjan je uvijek veliki mamac za publiku u Ljubljani jer njegovi nastupi nikada nisu dosadni ili monotoni, a slično je i s Armencem, pa bi ovo mogao biti jedan od najzanimljivijih mečeva večeri. Jedno je sigurno, ovaj meč nikako ne može razočarati...

Debi Igora Pokrajca

Ako su dva meča za titulu velika pozivinica publici u kick boksing dijelu, onda je FFC debi donedavnog UFC-ovca Igora Pokrajca, koji predvodi MMA program, definitivno još jedan razlog više da se 17. travnja nađete u Tivoliju. Njegov će protivnik 'za zagrijavanje' u ringu biti Talijan Claudio Conti. 'The Duke' je bio dio elitne svjetske promocije više od pet godina te je pobjeđivao imena poput Jamesa Irvina i Krysztofa Soszynskog, a UFC publika ga je cijenila zbog beskompromisnog stila koji ne zna za kalkulaciju. Jasno je kako bi Pokrajac trebao biti jedan od glavnih konkurenata za titulu prvaka u FFC-ovoj poluteškoj diviziji gdje se nalaze i borci poput Sakare, Browarskog, Spahovića, Rakića, Prachnija, Batinića, Batura, Peraka i drugih. Igor je prilikom potpisa ugovora najavio lov na naslov koji bi mu pomogao da se vrati u UFC. No, isti cilj ima i Talijan Sakara što čitavu priču čini još zanimljivijom.

Pejić i Schranz za mjesto prvog izazivača

U 'co-main' eventu ćemo gledati dvoboj za FFC izazivača u pero kategoriji gdje titulu drži odlični Dubrovčanin Antun Račić. Dva glavna pretendenta za naslov su Hrvat Filip Pejić i Austrijanac Phillip Schranz. Obojica su toliko impresivno odradili svoje debije u Final Fight Championshipu da ih je samo jedan nastup doveo na korak izazivačke pozicije. Pejić je nokautirao Francisca "Croatu" Barrija nanijevši mu prvi poraz u karijeri, dok je Schranz uspio za samo nekoliko sekundi "zadaviti" ponajboljeg slovenskog MMA borca, Lemmyja Krušiča, i šokirati njegove navijače. Pobjednik ovog dvoboja bi u svibnju ili lipnju trebao napasti pojas koji čvrsto drži 'UFC potencijal' Antun Račić.

Mnogo prašine će dići i hrvatsko-srpski okršaj Hrvoja Martića i Dušana Džakića. I dok je Martić u svom FFC debiju ekspresno slavio ostavivši odličan dojam, Džakić je publici ostao dužan nakon poraza od Primoža Vrbinca na priredbi u Zagrebu. No, Srbin je bez sumnje jedan od najboljih velteraša u regiji te je bilo očekivano da će se kad-tad vratiti u FFC ring kako bi popravio dojam iz svog FFC debija. S obzirom da ćemo iste večeri u Tivoliju gledati još jedan "top" dvoboj velter kategoriji u vidu meča Mađara Laszla Senyeija i Bugara Vladislava Kancheva (obojica neporaženi), jasno je kako će nakon FFC-a 18 mnogo toga biti jasnije kada je u pitanju divizija do 77 kg. Šteta što u Tivoliju neće nastupiti sjajni Slovenac Primož Vrbinc, no on zbog ozljede zadobivene na priredbi u Beču i dalje pauzira.

Valja spomenuti da ćemo u Ljubljani vidjeti i FFC debi FFC Futures šampiona u lakoj kategoriji - Tilena Kolariča. On je s mnogo stila prošao kroz konkurenciju na završnom Futures Super Finalu u Opatiji te je bilo očekivano vidjeti ga na priredbi u Sloveniji. Protivnik će mu biti Talijan Danilo Beluardo. Od Kolariča se mnogo očekuje u budućnosti pa bi mu nastup na FFC-u 18 trebao biti odličan test i zagrijavanje za mnogo teže testove koji bi mogli slijediti...

Kompletan popis borbi se očekuje već idući tjedan, no i ovo što je poznato za sada garantira vrhunski program u Tivoliju i najspektakularniji slovenski FFC do sada.